I projektet LIFE SURE testar och utvecklar Kalmar kommun och Linnéuniversitetet spännande teknik för att ta upp och återvinna bottenslam på ett kostnadseffektivt och ekologiskt hållbart sätt. Projektet kommer att genomföras i Malmfjärden och en reningsanläggning finns på Lindö/Kullö.

I sommar kommer ett första mindre test att göras och just nu förbereder vi för detta. Onsdagen den 12 juni kl 10.30 invigs anläggningen på Lindö/Kullö. Media hälsas varmt välkomna!
 
Program:
  • 10:30 Johan Persson (s), kommunstyrelsens ordförande, inleder
  • Ca 10:45 Flaggorna hissas
  • Ca 10 50 Fri rundvandring på området

Tid: onsdag 12 juni kl 10.30
Plats: Lindö/Kullö

Fakta:
Med en muddringsrobot sugs sediment försiktigt upp från botten för att inte störa den marina miljön. Tanken är sedan att sedimentet som tas upp renas och återanvänds i andra sammanhang.
 
LIFE SURE finansieras med hjälp av EU:s LIFE-program samt Havs- och vattenmyndigheten.
Projektet genomförs av Kalmar kommun och Linnéuniversitetet.
 
För mer information om projektet LIFE SURE
Tomas Lexinger, projektledare LIFE SURE
0480-45 04 46, tomas.lexinger@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71