Nu har Solvändans habilitering flyttat till nya lokaler i form av ett nytt hus på Sigfridsområdet. Idag, den 5 juni invigdes de nya lokalerna. Den nya byggnaden för habiliteringen kommer ge en bättre tillgänglighet för patienten, funktionella och samnyttjade lokaler som ska underlätta samarbetet mellan rehabiliteringen och habiliteringen.

- Vår personal är naturligtvis vår viktigaste resurs, men bra lokaler är en förutsättning. Nu får habiliteringen nya och moderna lokaler där de dessutom kan samarbeta med rehabiliteringen, vilket jag tror kommer bli jättebra, säger regionstyrelsens ordförande Mikael Johansson (M).

På invigningen rådde ett positivt sus bland medarbetarna. Flytten har framförallt bidragit till bättre anpassade, ljusa och rymliga lokaler. I samband med flytten har habiliteringen, primärvårdsrehab och rehabiliteringskliniken fått en gemensam reception.

Läs hela pressmeddelandet här


Vart fjärde år väljer du som bor i Kronoberg vilka politiska partier som ska besluta om regionens inriktning och utveckling. I Region Kronoberg samlas ansvaret för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Hälso- och sjukvård dominerar verksamheten.


Kontakt


Stefan Silvander Ahlrik

Pressekreterare

stefan.ahlrik@kronoberg.se

0470-58 96 70

0709-84 44 22