Fotograf/Källa: Olle Norgren/United Screens

Idag kan Kalmar Stadsfest presentera ytterligare två akter: komikerduon Emil och Daniel Norberg, som bland annat är kända för sina populära schlagerparodier, och bandet Smith & Thell, som spelas flitigt både i radio och på Spotify.

Komikerduon Emil och Daniel Norberg har gjort succé med sina parodier på låtarna i Melodifestivalen. Deras klipp på Youtube har miljontals visningar och de har också fått uppträda live under Melodifestivalen. På Kalmar Stadsfest kommer de att ge en specialshow på Stortorget lördagen den 10 augusti. De kommer dels att ge några smakprov på sina populära parodier, dels berätta om det intensiva arbetet som ligger bakom. Hur går det egentligen till när idéerna improviseras fram?

Smith & Thell spelar på Larmtorget lördagen den 10 augusti, tillsammans med tre musiker. Duon består av musikerna Maria Jane Smith och Victor Thell och har med sitt alldeles egna, countryinfluerade sound snabbt blivit ett band att räkna med. Låten ”Forgive Me Friend” spelas flitigt och har toppat såväl Svensktoppen som listan Viral 50 i Sverige på Spotify. Förutom musiken de släpper som grupp har de även skrivit låtar till bl.a. Molly Sandén, Darin, Danny Saucedo och Alan Walker.

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Programpunkterna kommer att presenteras i takt med att de blir klara.
Läs mer på: kalmarstadsfest.se

Pressbilder:
Bröderna Norberg: https://unitedscreens.com/portfolio/broderna-norberg/ (Foto: Olle Norgren/United Screens)
Smith and Thell: https://www.unitedstage.se/se/artister/smith-thell.aspx

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Tove Sundman

Presskontakt, Kalmar Slott

tove-maria.sundman@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turistchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93