Podden Dialog lyfter aktuella och viktiga frågor inom kommunikationsbranschen och är ett initiativ av DIK – facket för kultur och kommunikation. Avsnitten leds av proffskommunikatören Malin Ingevall som samtalar med specialister om ämnen som digital transformation och kommunikativt ledarskap.

I podden Dialog tar DIK lyssnarna med på en resa i aktuella kommunikationsämnen. Podden leds av programledaren Malin Ingevall med lång erfarenhet av olika roller inom kommunikationsbranschen, bland annat som projektledare, byrå-vd och programansvarig på Berghs School of Communication. Intressanta och kunniga specialister är inbjudna till samtal och diskussion för att inspirera lyssnarna inom ämnen som digital transformation, kommunikativt ledarskap och förändringskommunikation.

- Vi vill att podden ska vara en kunskapsbank för alla som arbetar med kommunikation på alla nivåer. En inspirationskälla för att sätta kommunikatörerna i förarsätet och vara i framkant i sin egen organisation eller för uppdragsgivare, säger Helen Hellströmer, vd på DIK.

Det första avsnittet, som handlar om hur du blir en bättre förhandlare med hjälp av strategi, kroppsspråk och retorik, finns ute redan nu. I avsnittet gästas podden av Johan Lagerbielke, föreläsare och före detta forskare i psykologi kring försäljning och förhandling på Handelshögskolan, samt Lennart Hellspong, före detta professor i retorik vid Södertörns högskola. Under hösten släpper DIK sammanlagt sju avsnitt av Dialog som ska stärka kommunikationsbranschen.

En del av satsningen DIKsessions

Podden är en del av DIK:s riktade satsning på kommunikatörer – DIKsessions – i vilken fackförbundet också bjuder in till frukostseminarier med djupdykning i de olika podd-ämnena.

- Vi vill genom satsningen lyfta och dryfta frågor som påverkar kommunikatörernas vardag, arbetsmarknad, bransch och framtid och resonera kring möjliga vägar framåt. Den röda tråden är individens förmåga att utvecklas i en föränderlig värld, säger Helen Hellströmer.

Podden finns att lyssna på via www.dik.se/dialog, Pocket Casts för Android samt Podcaster/iTunes för iPhone. 


DIK ingår i Saco, Sveriges akademikers centralorganisation. Självklart är DIK partipolitiskt obundet. Så föreslå gärna frågor som förbundet borde arbeta med.


Kontakt