Fotograf/Källa: Niclas Brunzell

Nu är ytterligare två artister klara för Kalmar Stadsfest 2019. Eva Eastwood spelar på Larmtorget torsdagen den 8 augusti och Moneybrother spelar på Stortorget lördagen den 10 augusti.

Eva Eastwood blandar 1950-talsdoftande svensk rockabilly med rock’n’roll på ett framgångsrikt sätt. Faktiskt så framgångsrikt att hon numera är ett namn på Rockabilly Hall of Fame i USA. Hon är en väldigt produktiv låtskrivare och har även skrivit låtar till andra artister och band, t.ex. The Boppers och Jerry Williams. Förra året kom dokumentärfilmen ”Eva en lyckost”, som dels berättar om Eva och hennes musik, dels om hennes jobbiga uppväxt.

Moneybrother slog igenom under tidigt 2000-tal och första albumet ”Blood Panic” belönades med en Grammis för bästa rockalbum. Genom åren har Anders Wendin, som han egentligen heter, släppt musik både under sitt artistnamn och i sitt eget namn. År 2017 medverkade han dessutom i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Förra året släppte han ett nytt album under artistnamnet Moneybrother, denna gång med texter på svenska.

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Programpunkterna kommer att presenteras i takt med att de blir klara

Mer information
om Eva Eastwood: http://www.evaeastwood.se/press
om Moneybrother: http://luger.se/moneybrother

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Tove Sundman

Presskontakt, Kalmar Slott

tove-maria.sundman@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turistchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93