Byggnaderna som rivs med start v. 2. Fotograf/Källa: Kalmar kommun

Efter provtagningar av marken har nu en plan för saneringen av Fredriksskansområdet blivit klar. Det första som kommer att göras är att riva några byggnader för att frilägga all mark som ska saneras.

Byggnaderna som nu ska rivas är förskolan Bollen, den friliggande omklädningsbyggnaden och en del av byggnaden som är vidbyggd läktaren (se bild). Rivningsentreprenaden planeras starta vecka 2, 2019 och vara färdig under februari 2019.

Vid frågor kontakta:
Peter Borgebäck
0480-45 04 35
peter.borgeback@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71