Olivia Alm, 24 år började sin resa som sommarpraktikant i Region Kronoberg till att idag sommarjobba som läkarassistent på Lasarettet Ljungby.

Sedan fyra år tillbaka bor Olivia i Riga där hon läser till läkare på Riga Stradins University, men hon är född och uppvuxen i Ljungby. Under första året på gymnasiet började Olivia jobba på avdelning 6, kirurgavdelningen, Lasarettet Ljungby som praktikant, vilket ledde till sommarjobb som sjukvårdsbiträde i tre år. Men det slutade inte där.

- Efter att ha gått klart fjärde terminen på läkarlinjen fick jag sommarjobba som undersköterska i två år. Jag har varit på avdelning 6 under alla år. Har lärt mig extremt mycket under mina somrar där och blivit väl omhändertagen och uppskattad av både personal och avdelningschef som tror på mig, säger Olivia.

I sommar är första året som Oliva ska jobba som läkarassistent på kirurgkliniken, Lasarettet Ljungby.

- Jag är så peppad och nyfiken men samtidigt nervös inför den nya rollen. Jag tror jag kommer ha stor nytta av min arbetserfarenhet och allt jag lärt mig i skolan, säger hon.

Läs hela pressmeddelandet


Vart fjärde år väljer du som bor i Kronoberg vilka politiska partier som ska besluta om regionens inriktning och utveckling. I Region Kronoberg samlas ansvaret för områden som bidrar till den regionala utvecklingen i hela länet. Hälso- och sjukvård dominerar verksamheten.


Kontakt


Stefan Silvander Ahlrik

Pressekreterare

stefan.ahlrik@kronoberg.se

0470-58 96 70

0709-84 44 22