Idag, tisdagen den 8 januari, uppvaktar kommunalråd Liselotte Ross (V) mottagaren av Kalmar kommuns jämställdhetspris för 2018.

Media hälsas välkomna att närvara vid uppvaktningen!
Tid: 8 januari, klockan 12.00
Plats: Stadshuset, våning 2, Östra sjögatan 18

För mer information, kontakta: 
Ann-Sofie Lagercrantz, tel: 0480 - 45 01 63, 0702-24 53 53

Om Kalmar kommuns jämställdhetspris
Priset ska stimulera till att utveckla metoder och arbetssätt som förstärker jämställdheten på olika arenor inom samhällslivet.

Priset kan erhållas av föreningar, organisationer, företag eller enskilda personen vars insatser haft eller har specifik betydelse för jämställdheten. Priset ska uttrycka en erkänsla för ett medvetet arbete för att förstärka jämställdheten. Det ska kunna erhållas även om man inte nått i mål eftersom priset kan utgöra en viktig signal för att visa vikten av arbetet och dessutom stimulera till vidareutveckling. Man måste dock ha kommit så långt att effekterna av insatsen kan utvärderas.

Priset består av 15 000 kronor och ett diplom.


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71