Den 12 juni 2015 klockan 16-20 bjuder Medeltidsveckan på Gotland till kick-off inför sommarsäsongen och passar därtill på att presentera några spännande nyheter.

Festen hålls på Stora Torget i Visby – en fantastisk och unik miljö mitt i Världsarvsstaden Visby som är en evenemangsarena med stor potential att ytterligare utvecklas till ett självklart nav i staden.

-”För vår del är det både oerhört spännande och roligt att få utöka vår verksamhet och arrangera ett nytt evenemang av denna karaktär på Stora Torget i Visby. En liten försmak av årets Medeltidsvecka – större och mer på hugget än någonsin!” säger Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan.

På området bjuds vi på musik av gruppen Tengil, veteraner i medeltidsmusikvärlden ledda av Steffano Plonske som tidigare spelat med bland andra Wolgemut. Medryckande och suggestivt är melodin och de huvudsakliga instrumenten är säckpipa och trummor. Att fastlandsbaserade Tengil kommer till Visby är möjligt genom ett samarbete med Kulturföreningen Roxy.

En efterlängtad och stor nyhet är det Medeltidsöl som Barlingbo Bryggeri och Medeltidsveckan har tagit fram under vintern. Ett hantverksöl som vi är oerhört stolta och glada över att få presentera och för första gången finns det nu att köpa på området! Ölen släpps i samband med detta även på Systembolaget och finns i hela landet via beställningssortimentet, samt i butiker på Gotland.

Presentationen av årets Borgmästare har traditionsenligt varit en signal att sommaren och Medeltidsveckan äntligen närmar sig, och givetvis så även i år! Den gutniske Hans Röd och den tyske Hans Cosfelt skall även de kliva fram i offentligheten under kvällen.

Men än är det inte slut – ännu en stor nyhet vill vi bjuda på men samtidigt hålla lite hemlig tills det sker! Men vi kan redan nu avslöja att det handlar om ett angeläget och otroligt spännande djupdyk i en del av historien som under lång tid varit alltför okänt. Givetvis på Medeltidsveckans folkbildande men också lättillgängliga och inspirerande vis. Dessutom innehåller det en känd och högt aktad person. Men för att få reda på mer än så krävs ett besök på Stora Torget vid klockan 18:00 fredagen den 12 juni!

Fredagen den 12 juni är alltså ett lämpligt datum att ringa in i kalendern – så varför inte ta med arbetskamraterna på en After Work på Stora Torget och samtidigt njuta av en kväll mitt i magiska Visby?

Evenemanget är öppet för alla och helt gratis att besöka.

Evenemanget arrangeras av Medeltidsveckan tillsammans med Barlingbo Bryggeri, Kulturföreningen Roxy och goGotland.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62