Fotograf/Källa: Officiell pressbild/Live Nation

Planeringen pågår för fullt inför Kalmar Stadsfest 2019, som äger rum den 8–10 augusti. Idag kan vi släppa de första akterna: Molly Sandén och Wilmer X, som båda spelar på Stortorget fredagen den 9 augusti.

I fjol släppte Molly Sandén sitt platinasäljande album Större som kantades av hyllningar runt om i Sverige av såväl kritiker som fans. 2018 var minst sagt Mollys år - med över 70 miljoner streams på albumet blev hon den mest streamade kvinnliga svenska artisten på Spotify. 
Under sommaren drog Molly ut på turné och följde sedan upp med sin första egna klubbturné. Med albumet Större nominerades hon i kategorierna Årets Artist och Årets Pop på P3 Guldgalan samt för Årets Pop på Grammisgalan, där hon även uppträdde.

Wilmer X firade 40 år som band förra året. Bandet bildades i Malmö i slutet av 1970-talet och har många trogna fans, varav flera har varit med ända sedan starten. Musikstilen beskrivs bäst med ett citat av sångaren Nisse Hellberg: ”Vi spelar rock i ordets mest trångsynta och traditionella mening. Vi kan inget annat, vi vill inget annat”.

Om Kalmar Stadsfest
Kalmar Stadsfest 2019 äger rum den 8–10 augusti. Under tre dagar bjuds besökare och Kalmarbor på konserter och roliga aktiviteter runt om i staden. Programpunkterna kommer att presenteras i takt med att de blir klara.

Mer information
om Molly Sandén: http://bokaartist.livenation.se/artist/molly-sanden/
om Wilmer X: https://www.unitedstage.se/se/artister/wilmer-x.aspx

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Tove Sundman

Presskontakt, Kalmar Slott

tove-maria.sundman@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turistchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93