Kalmar International Sandsculpture Festival är ett populärt inslag i Kalmar under sommaren. Under en vecka i juli samlas en grupp internationella skulptörer vid Kalmarsundsbadet för att skapa helt fantastiska verk av sand. De börjar sitt arbete på måndagen och under veckan kan besökarna se hur skulpturerna steg för steg växer fram.

Årets sandskulpturfestival blir den sjunde i ordningen och hålls den 8–12 juli. Antalet lag som får delta är begränsat till sju och idag öppnade ansökan för 2019 års evenemang. I mitten av maj beräknas det vara klart vilka som blir årets konstnärer.

– Festivalen är den enda av sitt slag i Sverige, så intresset för att vara med brukar vara stort. Förra året deltog konstnärer från Sverige, Italien, Ryssland, Ukraina, Storbritannien, Nederländerna, Norge, Irland, Lettland, Tyskland och Kanada. Vi kommer säkert att få se några av världens bästa sandskulptörer i Kalmar även i sommar, säger Edwin Böck, som är konstnärlig ledare.

– Sandskulpturfestivalen är ett evenemang som sticker ut och som får stor uppmärksamhet även utanför Kalmar. Eftersom skulpturerna brukar stå kvar ganska länge är det ett populärt besöksmål under flera veckor och inte bara under festivalveckan, berättar Pär Israelsson, Destination Kalmar.

Kalmar International Sandsculpture Festival arrangeras av Destination Kalmar sedan 2013.

För mer information, se:
kalmar.com/ sandskulpturfestivalen

eller kontakta:
Edwin Böck, konstnärlig ledare, Kalmar International Sandsculpture Festival, tel: 070-234 82 35
Pär Israelsson, evenemangschef, Destination Kalmar, tel: 0480-45 34 08

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Tove Sundman

Presskontakt, Kalmar Slott

tove-maria.sundman@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turistchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93