Vy över delar av utegymmet på Långviken Fotograf/Källa: Kalmar kommun

Sommaren 2018 överraskades kommunen av att det privata företag, som installerat utegymmet på Långviken, valde att sälja och flytta gymmet. Ett år senare är dock ett nytt gym på plats.

– Äntligen kan vi erbjuda våra medborgare och besökare i vår underbara sommarstad, ett helt nytt utegym på Långvikens Beachanläggning, konstaterar Per-Ola Johansson, verksamhetschef för område idrott i Kalmar kommun.

Det splitter nya utegymmet är dessutom uppgraderat med flera motorikhinder, så att platsen nu lämpar sig för såväl vuxna som barn och ungdomar, berättar Per-Ola Johansson och säger grattis Kalmar till en ny spontanidrottsyta!

För mer information kontakta:
Per-Ola Johansson, verksamhetschef område idrott, tel. 0480-45 00 75, 076-136 00 75


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 
Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71