När Miljöbokslut 2018 presenteras vill vi samtidigt passa på att berätta om vår stora satsning framåt.

Under 2018 har Kalmar kommun arbetat hårt för att fasa ut plast. Med satsningen ”Giftfri förskola och skola” har merparten av plasten försvunnit från våra skolkök och all plast i förskola och skola setts över. Vi har också ett spännande samarbete med Svenska fotbollsförbundet om att minimera spridning av mikroplast från konstgräsplaner. Under året har vi även tagit fram bättre källsortering vid våra evenemang och en strandstädarkarta som allmänheten kan använda för att hjälpa oss att hålla vår kust skräpfri.

Under 2019 spänner vi bågen ytterligare. Välkommen på pressträff där vi berättar om hur vi ska få bort engångsplast från vår verksamhet.

Tid: 14 mars klockan 12.00
Plats: Kalmar kommuns centralförråd, Torsåsgatan 14

Medverkar gör kommunalråden Ingemar Einarsson (C) och Anna Thore (S) samt Sara Gripstrand, strateg ekologisk hållbarhet.


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71