Under hösten har omsorgsförvaltningen och vård- och omsorgsprogrammet vid Jenny Nyströmsskolan etablerat ett samarbete som ska ge eleverna på skolan erfarenhet av omsorgsjobb.

Det nya samarbetet ska ge elever på vård- och omsorgsprogrammet erfarenhet av hur det kan vara att jobba inom omsorgsverksamhet.
– Förhoppningsvis lockar det fler till äldreomsorgen, vi har ett stort behov av mer personal framöver, säger Fatima Svensson, samordnare för socialt innehåll på omsorgsförvaltningen.

Eleverna ska i grupper om fyra komma ut till några av omsorgens träffpunkter.
– Tanken är att eleverna ska delta i verksamheten, i den mån det är möjligt, prata med träffpunktsbesökarna och stötta personalen med olika sysslor. Målet är att eleverna ska få en större insikt i den sociala verksamheten, berättar Gunilla Berg Christoffersson, vård- och omsorgslärare och lektor vid Jenny Nyströmsskolan.

Eleverna ska återkomma till samma träffpunkt vid samtliga tillfällen så de lär känna både personal och besökare. Det finns även en tanke om att eleverna ska kunna hålla i en aktivitet så småningom.
– Vi hoppas på en givande upplevelse för alla inblandade, avslutar Fatima Svensson.

Media hälsas välkomna att delta vid nästa tillfälle:
Dag: fredagen den 7 december, kl 10.00
Plats: Träffpunkten på Vänskapens väg 6

För mer information, kontakta:
Fatima Svensson, samordnare socialt innehåll, Kalmar kommun, tel: 0480-45 04 98


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71