Världsutställningen, Van Gogh Alive – The Experience, visas på Kalmar Slott 30 april–1 november 2019. Fotograf/Källa: Grande Exhibitions

På valborgsmässoafton är det Sverigepremiär av utställningen Van Gogh Alive – The Experience på Kalmar Slott. Måndagen den 29 april kl. 13 förhandsvisas utställningen för pressen.

Efter succén med utställningen Da Vinci – Inventions, bjuder Kalmar Slott i år in besökarna, att på ett helt nytt sätt, bekanta sig med Vincent van Gogh. I Johan III:s största festsal får hans målningar liv genom projektioner i stor skala på väggar och golv tillsammans med musik. Besökaren går in i Van Goghs bildvärld, fylld av ljus, färg och ljud. Hans uttrycksfulla målningar får liv och skapar en upplevelse av att man verkligen befinner sig mitt inne i konstverken. Här bjuds besökaren in till en sinnrik konstupplevelse utöver det vanliga. Utställningen är skapad av Grande Exhibitions och har tidigare visats i storstäder runt om i världen.

Välkommen till pressvisningen på Kalmar Slott.

Tid: Måndagen den 29 april kl. 13
Plats: Sven Månssonsalen, entré via slottsbutiken

Medverkar gör:
Rob Kirk, utställningsproducent från Grande Exhibitions
Mimmi Mannheimer och Karin Mellbo från Kalmar Slott

Vi ser gärna att ni meddelar oss om ni kommer senast fredag eftermiddag.
Välkommen!

Mimmi Mannheimer, slottschef
mimmi.mannheimer@kalmar.com 
Tel: 0480-45 14 93

 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Tove Sundman

Presskontakt, Kalmar Slott

tove-maria.sundman@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turistchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93