Skåningar hör till de mest innovativa och kreativa människorna i Sverige när det kommer till patent, varumärke och design. Det visar statistik som PRV (Patent- och registreringsverket) tagit fram.

Under år 2015 har invånarna i Skåne län skickat in 1037 varumärkesansökningar, 354 patentansökningar och 51 designregistreringar till PRV. Därmed är Skåne län ett av de mest innovativa och kreativa länen i landet.

 
Patentansökningarna har ökat mest, med hela 15 procent från föregående år. Varumärkesansökningar och designregistreringar har också de ökat, med 9 procent respektive 8 procent jämfört med föregående år.


 
Skåne län placerar sig på plats tre, knappt efter Västra Götalands län och Stockholms län, som toppar listan.

– Det är roligt att se att antalet ansökningar har ökat för såväl varumärken, design och patent. Det tyder på gott entreprenörskap och visar att Skåningarna har koll på hur viktiga de immateriella tillgångarna är för en framgångsrik verksamhet, säger Susanne Ås Sivborg, generaldirektör på PRV.
 

PRV (Patent- och registreringsverket) är myndigheten för immateriella rättigheter i Sverige. Vi arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.Kontakt


Rebecka Grunditz

Pressansvarig

press@prv.se

08-782 27 00

Henrietta Thollén

Presskommunikatör

press@prv.se

08-782 27 00

Margareta Ternell

Marknadsdirektör

press@prv.se

08-782 27 00