Fotograf/Källa: Jörgen Tannerstedt

Om en månad öppnas dörrarna till årets stora utställning på Kalmar Slott. Den digitala utställningsupplevelsen Van Gogh Alive – The Experience, som turnerat runt i världen, har Sverigepremiär i Kalmar på valborgsmässoafton. I samband med utställningen erbjuds många olika slottsaktiviteter på temat Van Gogh, som bland annat kickoffer, presentationer, skolbesök och mors dagsfirande i utställningen.

Från och med i helgen har Kalmar Slott öppet dagligen ända fram till november. Med anledning av den stora världsutställningen kommer även öppettiderna att utökas kvällstid under sommaren och hösten. Från första juni till sista oktober har slottet kvällsöppet tisdag, onsdag och torsdag till kl. 20, övriga dagar öppet till kl. 18.

– Vi strävar hela tiden efter att utöka våra besökstider. Så många som möjligt ska kunna se denna unika multimediautställning i slottets fantastiska salar. Vi hoppas även att den yngre målgruppen upptäcker Van Goghs konst när den förmedlas med hjälp av den senaste digitala utställningstekniken, säger slottschef Mimmi Mannheimer.

Den 30 april öppnar Van Gogh Alive – The Experience och besökarna får ta del av en unik utställningsupplevelse där målningarna får liv genom projektioner i stor skala. Men det är inte bara i utställningen som Vincent van Gogh kommer att märkas av. Många av slottets våraktiviteter har Van Gogh-tema. En av dem är den nya slottskickoffen som har premiär i mitten av maj.

– Klara, färdiga, Gogh! är vår nya utmanande lagtävling för företag och privatpersoner. I slottets salar får lagen lösa kluriga uppgifter inspirerade av Van Goghs liv och målningar. Vi har haft en efterfrågan på fler kickoffer i slottsmiljö och förra årets nykomling Da Vinci-koden blev en mycket uppskattad aktivitet, säger Caroline Sjöberg, ansvarig för bokningar och konferenser.

– Vi har även inlett ett samarbete med vår granne i Slottsallén, galleristen Monica Strandberg, som erbjuder inspirerande målarkvällar i sitt galleri under rubriken Färg, pensel & rödtjut, avslutar Caroline Sjöberg.

Under utställningsperioden kan besökarna, vid vissa klockslag, lyssna till slottets guider som gör två olika presentationer om Vincent van Gogh, en om hans liv och en om hans konst. Grupper som vill komma till slottet för en privat visning kan även boka in sig på en längre Van Gogh-presentation. För skolklasser erbjuds särskilda visningar med tillhörande utbildningsmaterial. För den som vill fira mamma lite extra på mors dag finns ett paket med brunch, bubbel och besök i utställningen.

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!


Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Tove Sundman

Presskontakt, Kalmar Slott

tove-maria.sundman@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turistchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93