I takt med att Stockholm växer behövs fler bostäder. De rödgröna i Stockholm har sedan länge lovat att bygga minst 15 000 nya bostäder under nästa mandatperiod. Stockholmarna vet att vi kan - vi byggde fler än så under förra mandatperioden.

I ett pressmeddelande (2010-05-03) skriver stadsbyggnads- och fastighetsborgarrådet Kristina Alvendal (M) att "om S, V och MP hade fått styra Stockholm hade varannan bostad aldrig blivit byggd". Idag svarar oppositionsborgarrådet Yvonne Ruwaida (MP) att av de bostäder som moderaterna har beviljat under nuvarande mandatperiod håller upp till hälften inte måttet för en modern stad.

- Av de bostäder som moderaterna har beviljat under nuvarande mandatperiod håller upp till hälften inte måttet för en modern stad. Vi säger inte nej till byggande, tvärt om. Men vi säger nej till en omodern moderat bostadspolitik. Miljöpartiet vill att det byggs 15 000 nya bostäder fram till och med 2014, säger Yvonne Ruwaida (MP), oppositionsborgarråd för Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad.

- Vi prioriterar kostnadseffektiva lägenheter för unga och studenter före villaområden, hyreslägenheter lika högt som bostadsrätter och viktiga naturområden framför byggherrarnas önskemål, säger Yvonne Ruwaida (MP).

- Moderaternas bostadsplanering går hand i hand med de platser som byggherrar pekar ut. Resultatet blir plottrigt utspridda projekt i lättbyggda grönområden eller populära strandlägen. Genom att moderaterna prioriterar dyra boenden missgynnas unga, äldre och studenter, säger Yvonne Ruwaida (MP).

För kommentar Adam Axelsson, pressekreterare 076-1229657     Kontakt


Christian Valtersson

Pressekreterare Daniel Helldén

christian.valtersson@stockholm.se

076-122 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare Katarina Luhr

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02