Tusentals djur får hjälp efter cyklonen Idai

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-03-29 11:20 CET - World Animal Protection Sverige

Cyklonen Idai har drabbat fem länder i södra Afrika och är den värsta naturkatastrofen någonsin i området. World Animal Protections katastrofhjälpsteam är på plats för att hjälpa djuren och deras ägare.

Här kommer skyfallen att ställa till störst problem i Västerbotten

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-11-01 12:07 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Framtiden kommer att bjuda på blötare väder med kraftiga regn. Nu har Länsstyrelsen Västerbotten tagit fram en skyfallskartering över 30 tätorter i länet, som visar var vattnet riskerar att skapa översvämningar.

Såhär arbetar Kalmar med torkan och brandrisken

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-07-24 15:45 CEST - Kalmar kommun

Det brinner på flera håll i Sverige och riskerna för nya bränder är mycket höga. Just den här veckan är Kalmar län ett av länen i Sverige med högst brandrisk. Vi har dessutom en klass två-varning rörande extremt höga temperaturer i veckan, med dagstemperaturer runt 30 grader.

– Det är ett extremt läge just nu, det är väldigt torrt i marken och en eventuell brand kan sprida sig åt alla håll, säger Karl-Johan Daleén, räddningschef på Kalmar brandkår.

Väljarna straffar S för assistanskrisen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-07-06 14:07 CEST - RBU

En färsk opinionsundersökning från Aftonbladet/Inizio visar att regeringens hantering av LSS är ett tungt skäl till att tidigare S- sympatisörer lämnar partiet. Undersökningen visar att partiet har tappat drygt 7 procent jämfört med valresultatet 2014. På frågan om varför man lämnar partiet svarar så många som var fjärde att det beror på regeringens hantering av LSS.

Tusentals djur behöver hjälp efter vulkanutbrott i Guatemala

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-06-07 11:28 CEST - World Animal Protection Sverige

Tusentals djur kämpar för sitt liv efter att Volcán de Fuego fått ett utbrott i Centralamerika i söndags, drygt fyra mil från Guatemala City. Människorna i området är beroende av djuren för sitt uppehälle.

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ned

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-05-25 09:00 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

Nästa vecka inleds Krisberedskapsveckan runt om i landet. Då vill vi på Länsstyrelsen i Hallands län tillsammans med kommunerna i länet uppmärksamma hallänningarna på hur man kan förbereda sig när viktiga funktioner i samhället inte fungerar som vanligt. Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris.

Länsstyrelsen ger ut broschyr om risker och hot i Västerbottens län

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-04-03 10:00 CEST - Länsstyrelsen Västerbotten

Översvämning och höga flöden, dammbrott, skogsbrand och problem med elektricitet och telefoni är de fyra mest utmärkande riskerna och hoten vi har i Västerbottens län. I broschyren ”Är du redo? – Risker och hot i Västerbottens län” är det framförallt dessa fyra risker som beskrivs.

Träningstillfälle Holger, en övning utan action

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-02-26 15:02 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Under vecka 9 arrangerar Länsstyrelsen Västerbotten flera aktiviteter för länets krisberedskapsaktörer för att stärka länets förmåga att sam-verka vid samhällsstörningar. Aktiviteterna kallas samlat för ”Tränings-tillfälle Holger” och beskrivs som en ”regional samverkansövning helt utan action” eftersom allt som ska hända under dagarna är känt av del-tagarna på förhand.

SGI får kraftigt ökade anslag Satsning på åtgärder mot skred och ras i Göta älvdalen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-12-19 10:50 CET - Statens geotekniska institut

Statens geotekniska institut, SGI, får 62 miljoner kronor i ökade anslag 2018 för att inrätta en delegation för Göta älv och vidta åtgärder som minskar skred- och rasriskerna i älvdalen.

Mer psykologi på Bokmässan

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-09-21 08:00 CEST - Psykologiguiden

På Psykologiscenen får Bokmässans besökare möta psykologer, forskare och författare i unika samtal med frågeställningar som inte dyker upp på mässans andra scener. Psykologiscenen arrangeras av Psykologiguiden i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur, SvD Idagsidan och tidskriften Modern Psykologi.