Ostfestivalen är tillbaka 13-15 maj!

Press Releases - Published: 2022-05-05 10:00 CEST - LRF Media

I mitten av maj är det dags! Då visar den svenska osten upp sig från sin bästa sida på Ostfestivalen och LRF Medias varumärke Land är där.

Fyra nya restauranger stärker Västermalmsgallerian som matdestination

Press Releases - Published: 2022-05-03 10:11 CEST - Västermalmsgallerian

Restaurangutbudet i Västermalmsgallerian förstärks under våren och hösten när fyra nya och spännande etableringar tar plats. – Vi är mycket glada över de här tillskotten som höjer atmosfären och stärker Västermalmsgallerian som matdestination på Kungsholmen, säger centrumchef Tobias Edberg.

Nya restaurangsatsningen Sin Ramen Lounge öppnar i Mood District

Press Releases - Published: 2022-04-19 09:30 CEST - Mood Stockholm

Den 19 april öppnar den nya asiatiska restaurangsatsningen Sin Ramen Lounge i Mood District. Grundarna utlovar inte bara en fantastisk ramen och autentiska asiatiska smaker, utan har även ambitionen att erbjuda Nordens största sortiment av japansk sake. Allt i en miljö inspirerad av underground Tokyo. Visionen på sikt är att skapa ett community för alla som älskar det asiatiska köket.

Restaurangers allergikunskaper brister- vart fjärde barn drabbas

Press Releases - Published: 2022-04-07 08:00 CEST - Astma- och Allergiförbundet

Vart fjärde barn med matallergi har drabbats av en allergisk reaktion efter att ha ätit på restaurang eller café. Kunskapen om allergier i restaurangbranschen är undermålig. Var åttonde restaurang kan inte redogöra för vad deras mat innehåller – vilket kan leda till livshotande allergiska reaktioner.

Mackverket intar matscenen Teatern i Ringen centrum

Press Releases - Published: 2022-03-30 09:30 CEST - Ringen Centrum

Knäcke, toast, smörrebröd, bahn mi - mackor är älskade över hela världen. Den 1 april öppnar det familjedrivna köket Mackverket sin första egna restaurang i Teatern i Ringen centrum. Här kommer grundaren, 23-åriga Isabelle Cederblad, servera välkomponerade kreationer som är långt mer än bara bröd och pålägg. Restaurangen är en pop up och har öppet till midsommar.

92 000 inbjuds att delta i nationell folkhälsoenkät

Press Releases - Published: 2022-02-14 09:00 CET - Västra Götalandsregionen

I dagarna skickas en inbjudan ut till 92 000 invånare i Västra Götaland om att delta i Sveriges största nationella folkhälsoenkät – Hälsa på lika villkor.

Foodora får kritik men syns mest i medierna

Press Releases - Published: 2022-02-04 08:00 CET - NewsMachine AB

Lite arbetstid, exploatering, stress, press, modernt slaveri, osäkra villkor, olyckor, usla anställningsvillkor, undermålig utrustning, missnöjda medarbetare. Det är begrepp som är signifikativa för publiciteten kring matbudsfirmorna, eller matapparna, som de också kallas. Det visar en genomgång som NewsMachine har gjort av medierapporteringen kring Foodora, Uber Eats, Wolt och Bolt från 1 januari 2020 till idag.

Fyra varierade nyheter till Fältöversten

Press Releases - Published: 2021-12-21 09:03 CET - Fältöversten

Demokratiska naglar, mer fika, älskad italiensk mat och lekfull design. Under hösten har Fältöversten på Karlaplan fått tillskott av fyra nyheter som ytterligare stärker platsens varierade utbud. Under oktober, november och december har Nail Democracy, Espresso house, Il Marchese och Lagerhaus öppnat.

Land och Svenskmärkning i fortsatt samarbete

Press Releases - Published: 2021-12-16 11:07 CET - LRF Media

För tredje året i rad samarbetar Land och Svenskmärkning med att inspirera, stötta och utveckla svensk mat. Samarbetet, som går under namnet Från Sverige-resan, utvecklas under 2022 ytterligare och tar sig nya uttryck.

Sara Seing nominerad till nordiskt matpris

Press Releases - Published: 2021-12-16 08:00 CET - MatLust Utvecklingsnod

Sara Seing, verksamhetschef för MatLust Utvecklingsnod och kostchef i Södertälje kommun, har nominerats i kategorin ”Nordic food for many” i den nordiska mattävlingen EMBLA Nordic Food Awards. Vinnaren utses i Oslo den 11 mars 2022.