Södertörnsprofessor Anne Kaun tilldelas Wallenberg Academy Fellow 2021

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-12-02 10:08 CET - Södertörns högskola

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse har utsett 27 nya Wallenberg Academy Fellows. Anne Kaun, professor i medie- och kommunikationsvetenskap vid Södertörns högskola, är en av de unga forskare som får ett femårigt anslag.

Ministerns nära medarbetare - så jobbar Regeringskansliets pressekreterare

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-11-26 08:49 CET - Södertörns högskola

Regeringens pressekreterare har fått en allt starkare och mer central roll i det dagliga politiska arbetet. De har också blivit mer självmedvetna om sin ställning och är en av ministerns närmaste medarbetare. Det visar en studie från Södertörns högskola.

Lokalradion synliggör universiteten

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-10-08 08:00 CEST - NewsMachine AB

Universiteten verkar på en konkurrensutsatt marknad och det har blivit allt viktigare att profilera sig brett för att öka medvetenheten bland potentiella studenter och för att positionera sig för forskningsmedel. NewsMachines nya bevakningstjänst för talade medier har undersökt hur universiteten nått ut i nyhetssändningar i radio och tv från 1 juni år.

AP-fonderna vinner Svenska Greenwashpriset 2021

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-10-06 19:43 CEST - Jordens vänner

De allmänna pensionsfonderna, AP-fonderna, blir för andra gången vinnare av Sveriges minst attraktiva miljöpris Svenska Greenwashpriset. Det stod klart när Jordens Vänner tillkännagav vinnaren under onsdagens livesända prisutdelning i Stockholm.

Investeringar i grön marknadsföring ökar – Svenska Greenwashpriset vill motverka vilseledande hållbarhetskommunikation

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-09-24 12:09 CEST - Jordens vänner

Miljöbudskap har ökat kraftigt inom marknadsföring de senaste åren enligt en ny kartläggning från Konsumentverket. Med anti-priset Svenska Greenwashpriset vill organisationen Jordens Vänner ta krafttag mot greenwashing och skapa dialog med aktörer som vilseleder. Den 6:e oktober är det prisutdelning med inledande seminarium där representanter för de nominerade deltar.

NewsMachine lanserar bevakning av radio, TV och poddar

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-09-16 09:11 CEST - NewsMachine AB

Omvärldsbevakningsverktyget NewsMachine lägger nu till en ny egenutvecklad funktion som kan hitta information i ljudbaserade media. Användare kan nu exempelvis söka efter begrepp som Ikea, fotboll eller vilket ord som helst som uttalats av någon på TV, i radio eller i en podd.

Här är de nominerade till Svenska greenwashpriset 2021

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-07-01 14:00 CEST - Jordens vänner

Nu står det klart vilka tre som är nominerade till Svenska Greenwashpriset 2021. De tre aktörer som Jordens Vänner anser bidragit med mest grönmålning via oärliga miljöbudskap under det gångna året är AP-fonderna, Fossilfritt Sverige och kampanjen Den svenska gruvan.

Gallerian lanserar sommarkampanj för alla som älskar Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-06-29 11:03 CEST - Gallerian

Sommaren är äntligen här, men även i år blir den annorlunda. För alla som planerar för en sommar i Stockholm och har idétorka, eller bara vill inspireras till nya äventyr, finns nu Gallerians sommarkampanj ”För oss som älskar Stockholm”. Kampanjen innehåller bland annat en guide med de bästa smultronställena i staden och tips för hemestern.

Nya atl.nu är här!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-06-11 10:11 CEST - LRF Media

Nu är nya atl.nu lanserad – mer och tydligare innehåll, en ny e-tidning och en app som förenklar läsningen är några av nyheterna.

Ester Hertegård är Land Lantbruks och Land Skogsbruks nya ledarskribent

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-06-07 14:53 CEST - LRF Media

Ester Hertegård är ny ledarskribent på LRF Medias varumärke Land Lantbruk och Land Skogsbruk.