Prisceremoni på slottet - Landshövdingen korar länsvinnarna av SKAPA-priset

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-11-05 10:37 CET - Länsstyrelsen Hallands län

SKAPA-priset är ett innovationspris som har delats ut sedan 1986. Samtliga län utser lokala kandidater som sedan konkurrerar om det nationella SKAPA-priset. I eftermiddag, måndagen den 5 november klockan 16.00, utser landshövding Lena Sommestad Hallands vinnare under en prisceremoni på Halmstad slott. Media är välkomna att närvara!

Pressinbjudan: Länsstyrelsen anordnar Hallands första regionala tankesmedja för friluftsliv

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-10-02 11:26 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

Naturturism, tillgänglighet och hållbara leder står i fokus när Hallands första regionala tankesmedja för friluftsliv arrangeras den 11 oktober på Åkulla friluftsgård i Varbergs kommun. Här möts politiker, tjänstemän, företagare inom naturturism, föreningslivet och intresserade privatpersoner för att diskutera och utbyta erfarenheter. Målet är att stärka friluftslivet i länet.

Pressinbjudan: Regional kustsamverkan ska möta problem med översvämning och erosion i Skåne och Halland

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-05-25 12:54 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

Kusten i Skåne och Halland är mest utsatt i landet för effekter av stigande hav. Framöver väntar ännu större utmaningar i ett förändrat klimat med extremare väder. Stränder, värdefull natur, människors bostäder och viktiga samhällsfunktioner riskerar att påverkas av översvämning och erosion.

Rekordmånga guidade vandringar i årets program

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-04-03 08:55 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

I år anordnar Länsstyrelsen tillsammans med lokala aktörer fler än 140 aktiviteter i länets naturreservat. Ett nytt rekord! Första aktiviteten blir en vandring i Biskopstorps naturreservat i Halmstads kommun den 14 april och först i slutet på oktober är säsongen över.

En varg har setts i norra Halland

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-12-04 14:08 CET - Länsstyrelsen Hallands län

På förmiddagen i lördags sågs en ensam varg i Voxlöv strax utanför Kungsbacka. Länsstyrelsen kontaktades och fick se en film av vargen som strövade längs en landsväg. Länsstyrelsens samlade bedömning är att det är varg som fångats på filmen. Varifrån denna varg kommer är oklart.

Kommuntal för mottagande av nyanlända i Halland 2018

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-11-14 09:03 CET - Länsstyrelsen Hallands län

Länsstyrelsen i Hallands län har nu beslutat om hur mottagandet av nyanlända ska fördelas mellan länets kommuner nästa år. Till grund ligger regeringens beslut om länstal för Halland.

Landshövdingen delar ut pris till ”Årets nybyggare”

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-10-03 09:00 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

På onsdag den 4 oktober kommer Landshövding Lena Sommestad dela ut Årets Nybyggarpris. Priset är instiftat av IFS och stöds av Almi Företagspartner Halland tillsammans med SEB.

Utbildning i ” Bästa festen” - En framgångsrik metod för inkluderande fest i studentlivet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-09-27 13:18 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

Länsstyrelsen i Hallands län bjuder i samarbete med Högskolan i Halmstad, Halmstad kommun och IQ in studenter på gymnasiet och på Högskolan för att utveckla färdigheter kring hur man fixar fester och social sammanhang för studenter.

Anna Carlstedt, nationell samordnare mot våldsbejakande extremism besöker Halmstad

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-09-25 08:35 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

Tisdagen den 26 september arrangerar Länsstyrelsen i Hallands län ett kunskapsseminarium tillsammans med Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism. Seminariet äger rum på Halmstads slott.

Final på framgångsrikt integrationsprojekt

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-09-12 08:45 CEST - Länsstyrelsen Hallands län

Den 13 september avslutas integrationsprojektet ”Ökat arbetskraftsutbud för näringslivet i Halland” med ett arrangemang på Halmstads slott. Landshövding Lena Sommestad står som värd och Länsstyrelsen i Hallands län har varit med och finansierat projektet.