Nu öppnar Södersjukhusets kök för patientmåltider– välkommen på visning av köket

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-01-30 08:30 CET - Södersjukhuset AB

I mitten av februari kommer patienter som är inlagda på vårdavdelning själva kunna välja från en meny vad och när hen vill äta. Det nya måltidskonceptet förverkligas i samband med att Södersjukhuset öppnar ett nytt tillagningskök för patientmat.

​Medarbetare på Södersjukhuset blir patienter för några timmar

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-11-04 12:33 CET - Södersjukhuset AB

Hur gör man för att utforma vården efter patientens behov? Ett sätt är att sätta sig in i patientens perspektiv och det kommer medarbetare på Södersjukhuset att få göra under en workshop där de får möjlighet att vara patienter. Workshopen är en del av Hela Sös lär nytt & uppfinner – Södersjukhusets vecka kring utbildning, utveckling och innovation som pågår 7-11 november.

​Diabetessjuksköterska på Sachsska barn- och ungdomssjukhuset får stipendium för arbete med vård till unga kvinnor med diabetes

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-04-11 07:00 CEST - Södersjukhuset AB

Diabetessjuksköterskan Anna Lindholm Olinder på Sachsska barnsjukhuset, har fått stipendium för sitt arbete ”Personcentrerad vård till barn och ungdomar med typ 1-diabetes”.

Kvinnokliniken på Södersjukhuset uppmärksammar Internationella kvinnodagen 8 mars

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-03-03 07:00 CET - Södersjukhuset AB

Välkomna nya människor till världen, vårda nyfödda och deras föräldrar, skriva ut preventivmedel, genomföra aborter, ge stöd till den som utsatts för en våldtäkt, ta hand om omskurna kvinnor… Listan på vad kvinnokliniken på Södersjukhuset gör för kvinnor i Stockholm är lång.