Välkommen till regionstyrelsen den 21 januari

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-01-20 08:25 CET - Region Kronoberg

Det är dags för årets första regionstyrelsesammanträde. Sammanträdet är öppet för allmänheten.

Barnens bästa ska gälla i Kronoberg

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-09-18 13:09 CEST - Region Kronoberg

Idag fick regionala utvecklingsnämnden en presentation av den viktiga processen Barnens bästa gäller! i Kronoberg. I processen utvecklar Region Kronoberg och länets kommuner samarbetet med varandra, berörda myndigheter och idéburna organisationer för att Kronoberg ska bli ett bättre län för barn att växa upp i.

Mobil läkare ger patientnära vård

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-08-09 09:46 CEST - Region Kronoberg

Enligt Region Kronobergs utvecklingsstrategi för hälso- och sjukvården "Närmare kronobergaren" ska vården vara nära och samordnad. Ett led i arbetet med utvecklingsstrategin är den mobila läkaren, som kan ge kvalificerad medicinsk vård i hemmet. Mobil läkare finns sedan tidigare i Ljungby och Markaryd och nu även i Växjö.

Årets nätspridare hyllas på digital kompetensdag för skolan

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-10-31 09:46 CET - Region Kronoberg

AV-Media/Region Kronoberg utser varje höst ”Årets nätspridare”. Utmärkelsen är ett sätt att hylla personal inom skolan som har utvecklat lärandet i skolan, förskolan eller på fritids med hjälp av IT. Nätspridarna uppmärksammades med gåvor, blommor och diplom i dag på Digitala kompetensdagen för skolan på Linnéuniversitetet.

Tyck till om regionens framtida infrastruktur

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-06-14 14:11 CEST - Region Kronoberg

I dag antog regionala utvecklingsnämnden förslaget till ny länstransportplan för Kronoberg 2018-2029. Nu följer en öppen process för att samla in synpunkter på förslaget, och även på framtida cykelvägar och kultur i Kronoberg.

Resa i Mot nya höjders fotspår

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-03-10 08:13 CET - Region Kronoberg

Måndagen den 13 mars har Mot nya höjder bjudit in länets riksdagsledamöter och andra representanter för länet, till en resa i Mot nya höjders spår. Sammanlagt kommer vi under dagen att besöka fyra av länets kommuner.