Medborgerlig Samling har utsett en kulturpolitisk talesperson

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-05-18 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Partistyrelsen för Medborgerlig Samling (MED) har utsett Martina Björk till ny talesperson för kulturpolitik. Martina Björk, som är bosatt i Lund, har en gedigen bakgrund i kulturlivet. Hon är utbildad gymnasielärare i svenska och latin, och har också doktorerat i latin. Vidare undervisar hon vid universitet och högskola, är aktiv som kyrkomusiker och sångerska och frilansar som kulturskribent.

Manifestation för yttrande- och demonstrationsfrihet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-05-09 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Partiet Medborgerlig Samling kallar till en manifestation för yttrande- och demonstrationsfrihet tisdagen den 10 maj kl. 17.00 på Norrmalmstorg i Stockholm.

Nytt rekord när MED nådde över 4.000 medlemmar

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-26 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling (MED) närmar sig de minsta riksdagspartierna i medlemsantal. I veckan passerade MED 4.000 medlemmar och ökningen bara fortsätter. MED är nu nästan hälften så stora som de båda minsta partierna i riksdagen: Miljöpartiet och Liberalerna. De flesta riksdagspartierna har haft en vikande medlemstrend i många år. Sedan 1990-talet har de gamla partierna i snitt förlorat ungefär hälften av sina medlemmar.

Inbjudan till pressen att delta vid MED:s valupptakt i Uppsala den 2 april

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-03-31 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

På lördag 2 april genomför Medborgerlig Samling sin valupptakt i Uppsala. Vi bjuder härmed in alla journalister från TV, radio, tidningar och övriga media att bevaka valupptakten på plats. Ca 150 deltagare från hela landet kommer att träffas från lunchtid på lördagen och lägga upp planerna inför höstens val. Detaljer om anmälan finns längst ned i detta pressmeddelande.

MED i Stockholms stad redo att ta plats i kommunfullmäktige 2022

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-31 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling i Stockholms stad spikade igår sin lista inför valet till kommunfullmäktige 2022. Därmed växlar partiet nu upp i den valrörelse som redan påbörjats i kommunen. Gemensamt för samtliga kandidater är att de är politiker med yrken, snarare än yrkespolitiker.

Riksdagslistan fastställd inför valet 2022

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-12-13 06:00 CET - Medborgerlig Samling

I helgen fastställdes riksdagslistan för Medborgerlig Samling inför valet 2022, vid ett möte med partiets Förtroenderåd. Yrkespolitiker lyser helt med sin frånvaro - istället är listan fylld med kvalificerade yrkespersoner som exempelvis läkare, jurister, lantbrukare, chaufförer, ingenjörer, egenföretagare, entreprenörer och lärare. Medborgerlig Samling är därmed redo att ta plats i riksdagen 2022.

MED bildar lokalförening i Vallentuna

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-12-11 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Idag hålls konstituerande möte för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Vallentuna. Föreningen blir partiets 11:e i Stockholms län, där Medborgerlig Samling just nu växer kraftigt. Den nya styrelsen kommer att arbeta för ökad trygghet, kamp mot skatteslöseri och fokus på kommunens kärnverksamhet.

Den grönblå budgeten - besvärjelser istället för kärnverksamhet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-11-19 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Igår avslutades budgetdebatten i Stockholms stadshus och den grönblå budgeten klubbades igenom. Som största parti utanför Stadshuset är Medborgerlig Samling mycket kritiska till budgeten. – När jag läser budgeten undrar jag om politikerna i Stadshuset jobbar för FN eller för invånarna i Stockholms stad, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling Stockholm.

David Eberhard kandiderar till riksdagen för Medborgerlig Samling

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-11-09 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Psykiatrikern och författaren David Eberhard ställer upp som kandidat inför fastställandet av riksdagslistan för partiet Medborgerlig Samling. – Jag ser hur svensk sjukvård lider av planekonomi och byråkrati och kan inte längre vänta på att någon annan ska genomföra förändringar. Jag ser också hur skatteslöseriet frodas och hur kompetens ersätts av identitetspolitik och sökandet efter vilka grupper i samhället som det är mest synd om, kommenterar David Eberhard. – Det här är en fantastisk värvning för oss och inte minst för Sverige, säger Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling.

MED bildar lokalförening i Nynäshamn

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-10-25 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

I torsdags hölls det konstituerande mötet för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Nynäshamn. Lokalföreningen blir den tionde för MED i Stockholms län, och partiet fortsätter att växa kraftigt. Den nyvalde ordföranden Georgios Tsiouras siktar nu på att ta flera mandat i kommunfullmäktige vid valet 2022.