Ny bok med teologiska och diakonala perspektiv på försoning, upprättelse och liv

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-13 08:15 CET - Verbum AB

Försoningens väg beskriver den själavårdande försoningsprocessen. Författarna fördjupar, med teologiska och diakonala reflektioner, förståelsen av försoning och hur vi kan stödja människor med försoningsprocesser.

Led ditt möte till bättre effekt!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-11 13:00 CET - Verbum AB

I boken Att leda möten till effekt får du tips på tre bärande perspektiv för att skapa effektiva möten: att leda ett möte, att leda gruppen och att leda sig själv.

Basboken för förtroendevalda är här!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-11 08:00 CET - Verbum AB

Du är vald! ger dig de baskunskaper du behöver i uppdraget som förtroendevald och är en bra start på ditt nya uppdrag i Svenska kyrkan, men boken passar även dig som varit med flera mandatperioder och vill förnya dig.

Ärkebiskopens fastebok blir 10 år!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-10 08:15 CET - Verbum AB

Ärkebiskopens fastebok har etablerats som en tradition till eftertanke och andlig fördjupning i samband med fastan och Stilla veckan. I 2022 års utgåva Att bevara vår mänsklighet medverkar sexton skribenter som fördjupar sig i åtta olika ämnen.

Inspiration till lokalt fredsarbete som slår följe med Jesus

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-11-08 09:00 CET - Verbum AB

Det finns en stig i Bibeln som blivit allt viktigare för KG Hammar. Tolv scener ur Bibeln visar var den går. Den handlar om efterföljelse. För vad betyder det egentligen idag att vara Jesu efterföljare, att slå följe med honom på fredens väg?

Andakter för eftertanke och djup årets alla dagar

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-09-13 08:15 CEST - Verbum AB

Hela mitt hjärta är en bok för dig som längtar efter eftertanke, vardaglig kontakt med Gud och att leva mer helhjärtat. Boken är en uppföljare till Från hjärta till hjärta och innehållet är tänkt att ge läsaren en andlig bålstyrka.

Biskop Martin Modéus vill slå ett slag för bildens plats i kyrkan

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-09-06 08:30 CEST - Verbum AB

Martin Modéus foto- och reflektionsbok Bildrikt talat innehåller drygt 30 foton som spänner över olika motiv med fokus på natur- och djurbilder. Till varje bild finns det ett ord och en bibeltext. På så sätt bjuder Martin Modéus in till ett samtal – ett samtal mellan dig som betraktare, bilden och en biblisk berättelse.

Om hoten mot livet och själen och deras räddning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-08-18 11:44 CEST - Verbum AB

Martin Lönnebos nya bok Livets farkost – SOS, Ögon som kan se Guds härlighet är en allvarlig bok att inspireras av. Den skapar upptäckarlust att söka sig bakåt i sin livshistoria, för att förstå gjorda vägval, och för att söka den bästa vägen framåt för jorden, själen och kärleken.

Ny Kyrkokalender med fokus på gudstjänsten

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-08-10 10:45 CEST - Verbum AB

Svenska kyrkan, som en del i den världsvida kyrkan, är ett perspektiv som fångas i 2021–2022 års utgåva av Kyrkokalendern. På temat Ett enda bröd – en enda mänsklighet förs vi i bokens fördjupande och reflekterande texter genom kyrkoåret och närmare gudstjänstens olika delar.

Vad innebär det att göra teologi i kyrkans vardag?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-06-03 08:45 CEST - Verbum AB

Det är den fråga som löper som en röd tråd genom den nya boken av Jonas Ideström. Här utarbetar han konstruktiva förståelser av vad teologi kan vara, nämligen något som skapas och uppstår i församlingens vardag, i församlingens konkreta erfarenheter.