S-politiker avslöjas med bidragsfusk

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-21 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling avslöjar en bidragsfuskande S-politiker. I centrum för härvan står politikern Mohamed Nassir Abdullahi Ali, som är ordinarie ledamot för Socialdemokraterna i Stockholms stads kommunfullmäktige. S-politikern har systematiskt förvanskat räkenskaperna i bidragsansökningar för föreningen "Tensta Familjer och Ungdomsförening" till Spånga-Tensta Stadsdelsnämnd och Skolverket. I ansökningarna uppges att föreningen har 350 medlemmar, trots att föreningen inte har redovisat några medlemsintäkter. S-politikern själv förefaller ha varit både kassör och revisor samtidigt i föreningen. Det mesta tyder på att "Tensta Familjer och Ungdomsförening" är en fasad för att otillbörligen tillskansa sig bidrag.

Stockholms stad finansierade könsseparering och "social kontroll" i Spånga-Tensta

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-13 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling fortsätter sin granskning av föreningsbidragen i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta. Nu visar det sig att en av de föreningar som granskats ägnar sig åt "social kontroll" av flickor, och att det regelmässigt sker könsseparering av män och kvinnor vid föreningens sammankomster. MED Stockholm har skickat ett nytt öppet brev till stadsdelsnämnden i Spånga-Tensta med frågor kring Somaliska Föräldrar - Modersmålföreningen. Brevet kommer mindre än en vecka efter avslöjandet att en av ledamöterna i stadsdelsnämnden var jävig när nämnden beslutade om miljonbelopp i bidrag till denna förening.

MED granskar föreningsbidragen i Spånga-Tensta

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-07 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Bör en politiker bevilja bidrag till sin egen familj? Den frågan ställer sig Medborgerlig Samling i Stockholms stad i samband med en granskning av föreningsbidrag i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. En av ledamöterna i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd, Mohamed Nassir Abdullahi Ali (S), har suttit med när nämnden har beviljat bidrag åt en förening där båda hans föräldrar är styrelseledamöter - utan att anmäla sig jävig. De senaste åren har hans föräldrars förening mottagit miljonbelopp i bidrag av Stockholms stad.

Medborgerlig Samling nekades hyra lokal av Bagarmossens Folkets Hus

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-03-25 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Ska föreningar få bidrag från Stockholms stad om de medvetet motarbetar demokratin? Har Stockholms stads Kulturnämnd koll på de demokratiska reflexerna hos bidragstagarna? Är det bra eller dåligt för demokratin när man bryter tankar och åsikter mot varandra i ett civiliserat samtal, med målet att skapa ett bättre samhälle?

MED i Stockholms stad redo att ta plats i kommunfullmäktige 2022

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-31 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling i Stockholms stad spikade igår sin lista inför valet till kommunfullmäktige 2022. Därmed växlar partiet nu upp i den valrörelse som redan påbörjats i kommunen. Gemensamt för samtliga kandidater är att de är politiker med yrken, snarare än yrkespolitiker.

MED bildar lokalförening i Vallentuna

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-12-11 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Idag hålls konstituerande möte för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Vallentuna. Föreningen blir partiets 11:e i Stockholms län, där Medborgerlig Samling just nu växer kraftigt. Den nya styrelsen kommer att arbeta för ökad trygghet, kamp mot skatteslöseri och fokus på kommunens kärnverksamhet.

Den grönblå budgeten - besvärjelser istället för kärnverksamhet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-11-19 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Igår avslutades budgetdebatten i Stockholms stadshus och den grönblå budgeten klubbades igenom. Som största parti utanför Stadshuset är Medborgerlig Samling mycket kritiska till budgeten. – När jag läser budgeten undrar jag om politikerna i Stadshuset jobbar för FN eller för invånarna i Stockholms stad, säger Mikael Flink, ordförande för Medborgerlig Samling Stockholm.

MED bildar lokalförening i Nynäshamn

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-10-25 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

I torsdags hölls det konstituerande mötet för Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Nynäshamn. Lokalföreningen blir den tionde för MED i Stockholms län, och partiet fortsätter att växa kraftigt. Den nyvalde ordföranden Georgios Tsiouras siktar nu på att ta flera mandat i kommunfullmäktige vid valet 2022.

Välbesökt MEDlemsmöte i Österskär den 9 oktober

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-10-11 05:55 CEST - Medborgerlig Samling

Medborgerlig Samling går snabbt framåt i Österåker under parollen "Dagens problem kan inte lösas av de partier och politiker som orsakat dem". Den 9 oktober träffades ett 20-tal medlemmar på Solbrännan i Österskär för att arbeta med det politiska programmet inför kommunalvalet i Österåker 2022.

Björn Molin ny ordförande i MED Österåker

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-10-01 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Igår hölls konstituerande möte i Medborgerlig Samlings nya lokalförening i Österåker. Ordförande i föreningen blir Björn Molin - en eldsjäl som jobbat inom kommunens näringsliv och politik sedan 90-talet. Björn Molin är sedan i våras oberoende ledamot i Österåkers kommunfullmäktige efter en intern tvist i Roslagspartiet. Medborgerlig Samling Österåker vill bland annat satsa på de lokala företagen, skärgården och kommuninvånarnas trygghet och säkerhet.