Dags att nominera till Dyslexipriset 2022!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-05-16 07:00 CEST - Dyslexiförbundet

Det finns många som gör hjältedåd för personer med läs-, skriv- och räknesvårigheter. Kanske känner du till någon? Nu har du chansen att föreslå den eller de som du tycker förtjänar årets dyslexipris. Nomineringen öppnar den 16 maj.

PÅMINNELSE: Nationellt symposium i Norrköping 16 – 18 maj sätter fokus på klimatforskning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-05-10 07:00 CEST - SMHI

Vad är det som händer med klimatet och vilken roll har klimatforskningen för samhället? I närvaro av H.K.H. Kronprinsessan öppnas Swedish Climate Symposium den 16 maj. Under tre dagar samlas Sveriges största aktörer inom klimatforskning i Norrköping för att dela och diskutera forskning om klimatförändringen, en av vår tids stora samhällsutmaningar.

Nationellt symposium i Norrköping 16 – 18 maj sätter fokus på klimatforskning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-05-05 08:41 CEST - SMHI

Vad är det som händer med klimatet och vilken roll har klimatforskningen för samhället? I närvaro av H.K.H. Kronprinsessan öppnas Swedish Climate Symposium den 16 maj. Under tre dagar samlas Sveriges största aktörer inom klimatforskning i Norrköping för att dela och diskutera forskning om klimatförändringen, en av vår tids stora samhällsutmaningar.

Hög kvalitet och nöjda patienter – trots pandemin

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-21 09:30 CEST - Sophiahemmet

Trots pandemin har Sophiahemmet lyckats behålla kvalitet och patientnöjdhet på samma höga nivå som tidigare. Det visar Sophiahemmets patientsäkerhetsberättelse och kvalitetsredovisning för 2021.

Vårloppis längs kajen i Marievik den 1 maj

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-20 08:33 CEST - AMF Fastigheter

Den 1 maj bjuder AMF Fastigheter in till en stor vårloppis i Marievik. Alla är välkomna att fynda återbrukade prylar och kläder och samtidigt fira in våren med livemusik och mat. Förhoppningen är också att fler får upp ögonen för Marievik som område.

Konst och vetenskap förenas när internationell hållbarhetskonferens kommer till Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-04-04 10:20 CEST - Södertörns högskola

För att klara av de stora hållbarhetsutmaningar världen står inför krävs mod att fatta de svåra besluten. Men det krävs också en bredare diskussion där konst och kultur bidrar med nya perspektiv. Samt att vi förenas och agerar med respekt för de mänskliga rättigheterna. Det är kärnan i årets upplaga av den internationella hållbarhetskonferensen ISDRS som sommaren 2022 arrangeras i Stockholm. Södertörns högskola är en av årets arrangörer.

Kunglig glans och landsbygdsminister på Ekomatcentrums 25-årsjubileum och årets Ekomatsliga

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-03-30 16:54 CEST - EkoMatCentrum

I år får Ekomatsligan kungligt besök. H.K.H. Prins Carl Philip närvarar tillsammans med landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

NCC gör flest affärer på offentlig marknad

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-03-17 08:44 CET - PublicInsight

Drygt 2 250 byggföretag gjorde affärer med offentliga beställare under 2020. Värdet på inköpen uppgick till mer än 56 miljarder och den aktör som gjort offentliga affärer för det högsta affärsvärdet är NCC Sverige AB med drygt tio miljarder. Det totala affärsvärdet på den offentliga marknaden i Sverige är omkring 950 miljarder.

Stort fokus på återbruk när Reflex Arkitekter flyttar in i AMF Fastigheters Fatburen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-02-23 08:30 CET - AMF Fastigheter

När Reflex Arkitekter flyttar sitt kontor till Fatburen på Södermalm står hållbarhet i fokus. I nära samarbete med hyresvärden AMF Fastigheter har de återbrukat nästintill all inredning, material och installationer som fanns i lokalen sedan tidigare. Planerad inflytt är den 7 mars.

Stöd från Klimatklivet laddar Västerbotten

Pressmeddelanden - Publicerad: 2022-01-25 08:30 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Sex snabbladdningsstationer i Västerbotten har beviljats investeringsstöd från Klimatklivet. Laddstationerna kommer att byggas i Umeå, Lycksele och Skellefteå, och blir ett välkommet tillskott i länets infrastruktur för laddbara fordon.