Småländskt fiskeföretag Årets Spjutspets 2020

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-06-25 09:00 CEST - LRF Media

Tiraholms Fisk, vid sjön Bolmen, har utsetts till Årets Spjutspets 2020. Företaget har trots coronapandemin lyckats öka sin omsättning i vår.

Är det småskaliga jordbruket nyckeln till Sveriges självförsörjning?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-06-04 07:30 CEST - Södertörns högskola

I spåren av coronakrisen har frågan om Sveriges självförsörjning åter väckts. Paulina Rytkönen, forskare vid Södertörns högskola, ska i ett nytt projekt ta reda på om det småskaliga jordbruket kan vara nyckeln för att säkra landets livsmedelsförsörjning.

AGFO Talk ställer om till webinarier – två heta samtalsämnen i vår

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-04-14 10:30 CEST - LRF Media

Debatten kring framtidens mat blir inte mindre aktuell bara för att vi håller oss hemma mer – snarare tvärtom. I spåren av coronapandemin flyttar LRF Medias varumärke AGFO över sina populära AGFO Talks till digitala seminarier.

Världens största glaskonferens ställs in

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-03-12 12:46 CET - Region Kronoberg

Sedan lång tid tillbaka har man planerat för GAS2020 i det småländska Glasriket. Arrangör är föreningen Glass Art Association med säte i USA i samarbete med den svenska projektägaren och Glasbruken.

Regional satsning på hållbar konsumtion och produktion

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-03-10 13:59 CET - Region Kronoberg

Hållbara transporter i besöksnäringen och mer lokalproducerad mat. Det är två saker som Region Kronoberg ska åstadkomma med stöd av Tillväxtverket fram till år 2022.

Kalmar blir en del av Visit Swedens kampanj "The Edible Country"

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-03-05 13:21 CET - Destination Kalmar

The Edible Country är en kampanj som Visit Sweden driver tillsammans med Region Kalmar län och flera andra svenska regioner för att öka intresset för framför allt internationella gäster att uppleva naturnära måltidsupplevelser i Sverige. Efter kampanjens succé under 2019 har fler natursköna platser valts ut till 2020. En av platserna är Stufvenäs Gästgifveri som i och med det blir Kalmar läns första bord i konceptet.

ICA lanserar nytt matkoncept i MOOD Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-03-02 08:02 CET - Mood Stockholm

Den 1 april öppnar ICANDERs, en restaurang, måltidsbutik och mötesplats som kombinerar inslag från den klassiska lanthandeln med den moderna restaurangens. Utöver en restaurangdel med ett hundratal sittplatser kommer ICANDERs även att innefatta en butik med försäljning av färdiglagade rätter. MOOD Stockholm är platsen för ICAs satsning.

Ny teatermiddag på Kalmar Slott – med Gustav Vasa som hedersgäst

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-02-27 08:33 CET - Destination Kalmar

Den 31 maj 1520 landsteg Gustav Vasa på Stensö udde, strax söder om Kalmar Slott. Detta 500 års jubileum är något som hela Kalmar under 2020 vill uppmärksamma och som en del av firandet bjuder Kalmar Slott in till historisk middag. Det blir en helkväll med mat och skådespel, där vi får höra en annorlunda berättelse om mannen som skrev sin egen historia.

20/2: MatLust lanserar ny rapport: Inomhusodling ur ett hållbarhetsperspektiv

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-02-18 15:10 CET - Projekt MatLust

Välkommen på lansering 20 februari kl. 13:00. På senare år har många nya koncept för inomhusodlingar (ofta i stadsmiljö) lanserats, med växtbelysning, cirkulerande näringslösning och ibland odling i flera lager. Det finns många påståenden om dessa produkters egenskaper och fördelar, men det saknas ofta oberoende fakta.

Idag: Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-01-30 08:00 CET - Projekt MatLust

Våra livsmedelssystem har stora utmaningar och vi vet vilka problemen är, nu är det dags att lyfta fram och utveckla de konkreta lösningarna. Idag den 30 januari arrangerar vi på MatLust en heldagskonferens på temat och välkomnar över 200 aktörer och deltagare till KTH Södertälje Science Park för att samlas kring en mosaik av lösningar för mer hållbara matsystem.