Robert Hållstrand i unik restaurangsatsning i MOOD Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-02-10 08:05 CET - Mood Stockholm

Under 2021 öppnar en grön oas för vegansk mat, dryck och umgänge från morgon till sen kväll i MOOD Stockholm. Satsningen är den första i sitt slag i hjärtat av Stockholm. Restaurangen med bar och uteservering förväntas bli ett populärt vattenhål där alla kan hitta sina favoriter.

Sverige insisterar på en ratificering av avtalet mellan EU Mercosur, oavsett konsekvenserna

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-12-14 15:42 CET - Jordens vänner

Deal with climate change, not climate deniers - I en ny rapport framtagen av Jordens Vänner och Friends of the Earth Europe ges starka skäl till varför det är dags för Sverige att tänka om och backa i sina aggressiva påtryckningar för att få avtalet ratificerat.

Supercrêpe/Galette från Nytt & Nyttigt är vinnare av Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-27 12:40 CET - Projekt MatLust

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020. Den vinnande produkten är Supercrêpe/Galette – en ekologisk och glutenfri mix på bovete samt havre och gråärt som samodlats i harmoni med naturen. Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförande Frida Ronge, Culinary Director, TAK, Mattias Dernelid, Produktchef, Smakriket Grönsakshallen Sorunda AB samt Jens Berggren, Hållbarhetsexpert, LRF prisade produkten för dess breda användningsområden, marknadspotential och kombination av hållbart producerade råvaror.

En dag kvar till Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-26 09:29 CET - Projekt MatLust

Imorgon fredag 27/11 kl. 10:00-12:00 sänds finalen av Ät!Stockholm – en ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen Stockholm.

Vem vinner Ät!Stockholm 2020?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-20 08:00 CET - Projekt MatLust

Tempeh husman, superfoods-smoothie, supercrêpe, seitankorv, vinägerdryck, fryspizza med vitkålsbotten, steksmet, fermenterad dryck, julsill, plastfritt tuggummi, adaptogenisk bite och kakdeg på posten… Välkommen till Ät!Stockholm 2020!

Guld dominerar i Lilla Ekomatsligan!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-12 15:45 CET - EkoMatCentrum

Byskolan i Lund nådde oslagbara 99 % ekologiskt 2019.

Grand slam för Lund i Ekomatsligan 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-10-13 15:00 CEST - EkoMatCentrum

Lunds kommun vann årets Ekomatsliga. Första pris i alla grenar!

Hur svensk är svensk mat egentligen?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-09-17 08:00 CEST - EkoMatCentrum

I kommuner och regioner kräver politiker att närodlat och svenskt ska prioriteras framför ekologiskt, kanske i tron att allt ekologiskt är importerat och att allt svenskt verkligen är svenskt. Men hur svenska är egentligen svenska livsmedel?

Ät!Stockholm - ny matinnovationstävling

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-09-11 08:00 CEST - Projekt MatLust

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Tävlingen avgörs den 19/11 på Södertälje Science Park.

Andelen ekoinköp ökar i kommunerna

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-08-17 07:55 CEST - EkoMatCentrum

Andelen ekologiska inköp fortsätter att öka i kommunerna visar halvårsstatistik från Mashie (DKAB).