Supercrêpe/Galette från Nytt & Nyttigt är vinnare av Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-27 12:40 CET - Projekt MatLust

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020. Den vinnande produkten är Supercrêpe/Galette – en ekologisk och glutenfri mix på bovete samt havre och gråärt som samodlats i harmoni med naturen. Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförande Frida Ronge, Culinary Director, TAK, Mattias Dernelid, Produktchef, Smakriket Grönsakshallen Sorunda AB samt Jens Berggren, Hållbarhetsexpert, LRF prisade produkten för dess breda användningsområden, marknadspotential och kombination av hållbart producerade råvaror.

En dag kvar till Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-26 09:29 CET - Projekt MatLust

Imorgon fredag 27/11 kl. 10:00-12:00 sänds finalen av Ät!Stockholm – en ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen Stockholm.

Vem vinner Ät!Stockholm 2020?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-20 08:00 CET - Projekt MatLust

Tempeh husman, superfoods-smoothie, supercrêpe, seitankorv, vinägerdryck, fryspizza med vitkålsbotten, steksmet, fermenterad dryck, julsill, plastfritt tuggummi, adaptogenisk bite och kakdeg på posten… Välkommen till Ät!Stockholm 2020!

Ät!Stockholm - ny matinnovationstävling

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-09-11 08:00 CEST - Projekt MatLust

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Tävlingen avgörs den 19/11 på Södertälje Science Park.

Idag: Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-01-30 08:00 CET - Projekt MatLust

Våra livsmedelssystem har stora utmaningar och vi vet vilka problemen är, nu är det dags att lyfta fram och utveckla de konkreta lösningarna. Idag den 30 januari arrangerar vi på MatLust en heldagskonferens på temat och välkomnar över 200 aktörer och deltagare till KTH Södertälje Science Park för att samlas kring en mosaik av lösningar för mer hållbara matsystem.

20 november: MatLust & Tina Nordström presenterar nya smaker av Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-11-14 16:41 CET - Projekt MatLust

Den 20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.