Swelife: Projekt som går nya vägar för bättre hälsa. Prevention barnfetma – jämlik hälsostart i livet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-01-07 15:34 CET - Swelife

Allt fler riktigt små barn lever med övervikt och fetma. Övervikt och fetma som etableras i de yngre åldrarna kan följa med in i vuxenlivet. Det kan leda till svåra följdsjukdomar, bland annat psykisk ohälsa, diabetes typ 2, hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. För att motverka denna utveckling har därför 24 parter i Sverige startat projektet Prevention barnfetma.

”Swelife minskar fragmenteringen och bidrar till förnyelse av svensk life science”

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-12-16 13:33 CET - Swelife

Nu publiceras den oberoende utvärderingen av Swelife, som gjorts på uppdrag av programmets finansiärer. Utvärderingen visar bland annat att Swelife bidrar till koordinering, kraftsamling och samverkan inom life science-sektorn.

Ny styrelse och styrelseordförande för Swelife

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-02-07 06:30 CET - Swelife

Eva Sjökvist Saers har valts till ny ordförande för det strategiska innovationsprogrammet Swelife i samband med årets första styrelsemöte. Under mötet beslutades även om en ny styrelse, enligt tidigare beslutad ny ledningsstruktur.

Miljonstöd till 16 projekt för bättre hälsa i utlysning från Swelife och Medtech4Health

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-05-15 14:00 CEST - Swelife

16 projekt som verkar för en bättre hälsa har i dag fått dela på drygt 41 miljoner kronor i innovationsprogrammen Swelifes och Medtech4Healths gemensamma utlysning.

... men vad gör Swelife egentligen?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-10-08 10:13 CEST - Swelife

"Ett strategiskt innovationsprogram inom life science - vad är det?" Det är en fråga vi på Swelife ofta får. Ett enkelt sätt att löpande få koll på vad som händer inom programmet är genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Nu översätts verktygslåda för patientdelaktighet till svenska

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-08-23 08:29 CEST - Swelife

FLER PATIENTER BLIR DELAKTIGA I UTVECKLINGEN AV LÄKEMEDEL OCH BEHANDLING GENOM EUPATI Hur kan du som patient bli mer delaktig i utvecklingen av nya läkemedel och behandlingar? Och hur får vi till ett fungerande liv när sjukvården diagnosticerat och behandlat klart? Swelife finansierar nu en översättning av ett verktyg, EUPATI toolbox, som stärker patientmedverkan.

Ny rapport om förebyggande hälsa

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-07-04 14:28 CEST - Swelife

”Enkla lösningar, svåra val. Förebyggande hälsa – en ny marknad eller nästa stora reformområde?” heter den nya Swelife- finansierade rapporten om förebyggande hälsa som presenterades under Almedalsveckan.

22 projekt för bättre hälsa får miljonstöd

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-05-18 13:51 CEST - Swelife

22 projekt inom läkemedel, medicinteknik och e-hälsa delar på totalt 20,5 miljoner innovationsprogrammen Swelifes och Medtech4Healths gemensamma utlysning.