Supercrêpe/Galette från Nytt & Nyttigt är vinnare av Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-27 12:40 CET - Projekt MatLust

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020. Den vinnande produkten är Supercrêpe/Galette – en ekologisk och glutenfri mix på bovete samt havre och gråärt som samodlats i harmoni med naturen. Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförande Frida Ronge, Culinary Director, TAK, Mattias Dernelid, Produktchef, Smakriket Grönsakshallen Sorunda AB samt Jens Berggren, Hållbarhetsexpert, LRF prisade produkten för dess breda användningsområden, marknadspotential och kombination av hållbart producerade råvaror.

4 oktober: Hållbar livsmedelsförsörjning i fokus på regional landsbygdskonferens.

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-10-01 10:00 CEST - Projekt MatLust

Region Stockholm anordnar årligen en landsbygdskonferens som genom olika teman belyser möjligheter och utmaningar för utveckling på landsbygden. I år tillsammans med MatLust. I år fokuserar konferensen på utmaningen med ökad livsmedelsförsörjning i länet. Konferensen anordnas tillsammans med projekt MatLust i Södertälje, som länge har arbetat med frågan om en hållbar livsmedelsförsörjning – där lokalt och regionalt producerade livsmedel spelar en viktig roll