Skolledare från norr till söder nominerade till Stora Skolledarpriset

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-02-27 08:00 CET - Sveriges Skolledarförbund

De tre slutkandidaterna till Stora Skolledarpriset 2020 är utsedda. Priset på 100 000 kronor delas ut på Nordiska Skolledarkongressen i Göteborg senare i vår.

Styrkebesked från skolan

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-12-05 11:34 CET - Sveriges Skolledarförbund

Matz Nilsson, förbundsordförande i Sveriges Skolledarförbund, kommenterar de senaste positiva signalerna om svenska elevers förbättrade läsförmåga. Skolan har hittat tillbaka till kunskapsfokus och arbetssätt som stärker baskunskaperna. Ett styrkebesked, säger han.

Skolkommissionens förslag är inget smörgåsbord

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-08-29 14:35 CEST - Sveriges Skolledarförbund

Matz Nilsson uppmanar regeringen att lyssna på landets skolledare och söka majoritet för helheten i Skolkommissionens förslag.

Rektorer i förskola och skola – ett välkommet likställande

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-06-08 15:56 CEST - Sveriges Skolledarförbund

- Sveriges Skolledarförbund har länge ifrågasatt varför ledarna i förskolan ska kallas något annat än rektorer. Jag är glad att utredaren har lyssnat på våra argument. Så kommenterar Matz Nilsson, förbundsordförande för Sveriges Skolledarförbund, ett av förslagen i ett delbetänkande från utredaren Björn Åstrand som offentliggjordes idag.

Påminnelse pressinbjudan: Välkommen till årets upplaga av Emmabodakonferensen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-03-10 06:00 CET - Sveriges Skolledarförbund

Tid:10 mars 9.15 – 15 00Plats: Emmaboda Folkets HusFramtidens förskola och skola – så heter årets upplaga av Emmabodakonferensen, som arrangeras av Emmaboda kommun och Sveriges Skolledarförbunds regio

Nu måste regeringen satsa på skolledarna

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-03-09 15:25 CET - Sveriges Skolledarförbund

Idag uppvaktar Sveriges Skolledarförbund statsrådet Helene Hellmark Knutsson rörande den ledarkris som håller på att segla upp i skolan. Genom lärarlönelyftet har många lärare kommit i kapp och till och med förbi skolledare i lön. - Vi är djupt oroade för att vi får en allvarlig kris i förskolan och skolan när det ekonomiska incitamentet för att bli skolledare raderas ut, säger Matz Nilsson.

Positiv kunskapsutveckling med vissa varningstecken i Pisa-mätning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-12-06 12:35 CET - Sveriges Skolledarförbund

Sveriges Skolledarförbunds ordförande Matz Nilsson glädjer sig åt de förbättringar av svenska elevers skolresultat som senaste Pisa-mätningen visar men varnar samtidigt för tecknen på att elevers socioekonomiska bakgrund visar sig på allt större betydelse.

Ta ansvar för lönelyftet

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-11-07 10:53 CET - Sveriges Skolledarförbund

Lärarlönelyftet har på många håll skapat djupa sprickor i förtroendet mellan skolledning och lärare. Skolledarna tvingas nu hantera missnöjet. Effekterna av den illa genomtänkta reformen är en av de frågor som Sveriges Skolledarförbunds nya regionstyrelse för Västerbotten diskuterar när den möts i Umeå idag.

Välfärdssatsningar bra men ledarperspektivet saknas

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-09-20 10:42 CEST - Sveriges Skolledarförbund

Satsningar på lärarna är viktiga och bra men skolan blir ingen attraktiv arbetsplats om den inte lyckas rekrytera och behålla skickliga skolledare. Det är oroande att regeringen helt verkar sakna ledarperspektiv i sin skolutvecklingspolitik. Så kommenterar Matz Nilsson, ordförande för Sveriges Skolledarförbund, regeringens budgetproposition som presenterades idag.

Skolledarna höjer lönekraven

Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-09-05 09:25 CEST - Sveriges Skolledarförbund

Lönerna för Sveriges skolledare måste höjas rejält. När skolledarna inte omfattas av de statliga lönesatsningarna tar skolledarna frågan i egna händer och höjer sina rekommenderade ingångslöner. - Jag är allvarligt bekymrad för att regeringen och landets huvudmän inte ser den rekryteringskris som väntar runt hörnet när det gäller skolledare, säger förbundsordförande Matz Nilsson.