Fem priser till Frame-filmer på Novemberfestivalen!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-11-22 11:07 CET - VGR Kulturutveckling

I helgen var det dags för kortfilmsfestivalen som samlar unga filmtalanger från hela Sverige för att tävla i det som brukar kallas SM i ung kortfilm – Novemberfestivalen. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser. I år var Novemberfestivalen ett online-event under två dagar, fullpackat med föreläsningar och spännande gäster och inte minst kortfilmer från landets alla 19 regionfestivaler. De fyra filmer som tävlade vidare från Frame och Västra Götaland kammade hem hela fem priser.

Frame filmfestival – både online och på plats i biosalongen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-09-08 07:00 CEST - VGR Kulturutveckling

Imorgon invigs den nittonde upplagan av Frame filmfestival som pågår 9-12 september. Bland årets gäster finns bland andra manusförfattaren Oskar Söderlund (Snabba Cash) och regissörerna Mika Gustafson (kommande långfilmen Sisters) och Gorki Glaser- Müller (Children of the enemy). Filmerna tävlar i fyra olika kategorier om priser på närmare 200 000 kr.

Västsveriges främsta kortfilmsfestival öppnar upp för filminlämning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-04-01 09:53 CEST - VGR Kulturutveckling

Den 1 april öppnar Frame Filmfestival de digitala portarna för Västra Götalands filmkreatörer att skicka in sina kortfilmer. Under årets upplaga av festivalen satsas det återigen på en imponerande prispott, och att få in tillräckligt många filmer för att fylla festivalens visningar brukar inte vara något problem.