Ät!Stockholm - ny matinnovationstävling

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-09-11 08:00 CEST - Projekt MatLust

Ät!Stockholm 2020 är en helt ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm. Tävlingen avgörs den 19/11 på Södertälje Science Park.

Kalmar blir en del av Visit Swedens kampanj "The Edible Country"

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-03-05 13:21 CET - Destination Kalmar

The Edible Country är en kampanj som Visit Sweden driver tillsammans med Region Kalmar län och flera andra svenska regioner för att öka intresset för framför allt internationella gäster att uppleva naturnära måltidsupplevelser i Sverige. Efter kampanjens succé under 2019 har fler natursköna platser valts ut till 2020. En av platserna är Stufvenäs Gästgifveri som i och med det blir Kalmar läns första bord i konceptet.

Ny teatermiddag på Kalmar Slott – med Gustav Vasa som hedersgäst

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-02-27 08:33 CET - Destination Kalmar

Den 31 maj 1520 landsteg Gustav Vasa på Stensö udde, strax söder om Kalmar Slott. Detta 500 års jubileum är något som hela Kalmar under 2020 vill uppmärksamma och som en del av firandet bjuder Kalmar Slott in till historisk middag. Det blir en helkväll med mat och skådespel, där vi får höra en annorlunda berättelse om mannen som skrev sin egen historia.

Ny restauratör till Kalmar Slott sökes

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-09-04 10:07 CEST - Destination Kalmar

Nu söker Destination Kalmar/Kalmar Slott ny restauratör med tillträde 1/2 2020. Destination Kalmar har som avsikt att sluta ett leverantörsavtal som innebär att restauratören och Kalmar Slott tillsammans lyfter slottet till ett intressant och spännande besöksmål.

Ekomatcentrums Nyhetsbrev nr 9

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-11-29 11:48 CET - EkoMatCentrum

Ekomatcentrums nionde nyhetsbrev 2018

Klimatsmart matlagning lockade många

Pressmeddelanden - Publicerad: 2015-09-25 15:50 CEST - EkoMatCentrum

Spisar och diskussioner gick varma när 25 hungriga och vetgiriga personer samlades för att laga och äta klimatsmart mat i Sigtuna. Ganska snart stod en läcker buffé färdig att avnjutas. På det nästan helt vegetariska buffébordet fanns nya spännande rätter som kålbladtortillas med bönröra, zucchini- och morotsnudlar med pesto, pannkakor på kikärtsmjöl och en blomkålstabbouleh.

Almedalsseminarium om hur gastronomiska regioner skapas i Sverige

Pressmeddelanden - Publicerad: 2013-06-24 12:39 CEST - Södertörns högskola

Är Östergötland en gastronomisk region? Eller flera?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2013-05-31 10:18 CEST - Södertörns högskola

Är Skåne en gastronomisk region? Eller flera?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2013-05-27 15:12 CEST - Södertörns högskola