Supercrêpe/Galette från Nytt & Nyttigt är vinnare av Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-27 12:40 CET - Projekt MatLust

Laget Nytt & Nyttigt med företagen Tjelvling Fun-Foods AB, MixWell AB och Hasta Eco i spetsen stod till slut som vinnare i Ät!Stockholm 2020. Den vinnande produkten är Supercrêpe/Galette – en ekologisk och glutenfri mix på bovete samt havre och gråärt som samodlats i harmoni med naturen. Ät!Stockholms tre jurygrupper med ordförande Frida Ronge, Culinary Director, TAK, Mattias Dernelid, Produktchef, Smakriket Grönsakshallen Sorunda AB samt Jens Berggren, Hållbarhetsexpert, LRF prisade produkten för dess breda användningsområden, marknadspotential och kombination av hållbart producerade råvaror.

En dag kvar till Ät!Stockholm 2020!

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-11-26 09:29 CET - Projekt MatLust

Imorgon fredag 27/11 kl. 10:00-12:00 sänds finalen av Ät!Stockholm – en ny tävling för nya, hållbara och innovativa livsmedelsprodukter baserade på svenska råvaror. Tävlingen arrangeras av Södertälje kommun och Region Stockholm i samarbete med Projekt MatLust och Länsstyrelsen Stockholm.

20/2: MatLust lanserar ny rapport: Inomhusodling ur ett hållbarhetsperspektiv

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-02-18 15:10 CET - Projekt MatLust

Välkommen på lansering 20 februari kl. 13:00. På senare år har många nya koncept för inomhusodlingar (ofta i stadsmiljö) lanserats, med växtbelysning, cirkulerande näringslösning och ibland odling i flera lager. Det finns många påståenden om dessa produkters egenskaper och fördelar, men det saknas ofta oberoende fakta.

Idag: Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-01-30 08:00 CET - Projekt MatLust

Våra livsmedelssystem har stora utmaningar och vi vet vilka problemen är, nu är det dags att lyfta fram och utveckla de konkreta lösningarna. Idag den 30 januari arrangerar vi på MatLust en heldagskonferens på temat och välkomnar över 200 aktörer och deltagare till KTH Södertälje Science Park för att samlas kring en mosaik av lösningar för mer hållbara matsystem.

30/1: Matsystem i förändring: ny teknik eller beteendeförändringar?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2020-01-28 15:14 CET - Projekt MatLust

Våra livsmedelssystem har stora utmaningar och vi vet vilka problemen är, nu är det dags att lyfta fram och utveckla de konkreta lösningarna. Den 30 januari arrangerar vi på MatLust en heldagskonferens på temat och välkomnar över 200 aktörer och deltagare till KTH Södertälje Science Park för att samlas kring en mosaik av lösningar för mer hållbara matsystem.

Burgarcheddar från Väddö Gårdsmejeri vinnare av Matverk Stockholm 2019

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-11-20 15:16 CET - Projekt MatLust

Väddö Gårdsmejeri med förädlarna Elin Edlund och Frida Lindqvist i spetsen stod till slut som vinnare i Matverk Stockholm 2019. Den vinnande produkten är Burgarcheddar – en svensk, 100% ekologisk burgarcheddar utan utfyllnadskemikalier, onödiga tillsatser och med perfekta smältegenskaper. Matverks båda jurygrupper med ordförandena Johannes Cullberg, Paradiset och Carola Magnusson, Carolas Eko prisade produkten för dess härliga smak och stora marknadspotential och kallar produkten ”ett eget litet paradis i plastostarnas inferno”.

Två dagar kvar: MatLust & Tina Nordström presenterar nya smaker av Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-11-18 09:53 CET - Projekt MatLust

Den 20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

20 november: MatLust & Tina Nordström presenterar nya smaker av Stockholm

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-11-14 16:41 CET - Projekt MatLust

Den 20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

19 september: Fullkorn räddar liv, men nio av tio får i sig för lite

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-09-18 11:22 CEST - Projekt MatLust

Visste du att 9 av 10 äter för lite fullkorn? Den 19 september arrangerar projekt MatLust ett seminarium kring fullkorn på Foodtech Village i Söderhallarna i Stockholm. Professor Rikard Landberg från Chalmers berättar om den senaste forskningen och reder ut begreppen kring vad fullkorn är, vilken roll den har för folkhälsan och hur fullkorn hänger ihop med hållbarhet. Vi får också höra Sébastien Boudet berätta om fullkorn ur sitt perspektiv som bagare.

Almedalen 2 juli: Hållbar mat på skoltallriken - hur får vi det att hända?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2019-06-28 08:00 CEST - Projekt MatLust

Den 2 juli under Almedalsveckan bjuder MatLust tillsammans med Kost & Näring, Livsmedelsverket, Jordbruksverket, RISE, MATtanken och Måltid Sverige in till en workshop och ett panelsamtal med nyckelaktörer längs livsmedelskedjan för att påbörja ett långsiktigt gemensamt arbete för att stärka den hållbara offentliga måltiden. Målsättningen är att få underlag till en Avsiktsförklaring för att göra den offentliga måltiden till en stark drivkraft för hållbar mat.