Efter det eskalerande våldet: Rösta om misstroendeförklaring mot Johansson och Damberg

Press Releases - Published: 2020-09-07 06:00 CEST - Medborgerlig Samling

Ständigt kommer det nya rapporter om grov våldsbrottslighet, om hur gäng tar kontroll över områden och nu, under Ekots lördagsintervju med biträdande rikspolischef Mats Löfving, om att det finns runt 40 kriminella, klanbaserade nätverk i Sverige. Riksdagen öppnar nu på tisdag efter sommaruppehållet. Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling (MED), uppmanar därför riksdagen att omedelbart begära misstroendeförklaring mot justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg. – Sverige vittrar sönder. Vi ska bygga ett medborgarnas Sverige, där vi ställer krav på varandra och håller ihop. Då måste vi ta tag i det onda i samhället. Nonchalansen måste få ett slut. Enligt grundlagen styr regeringen riket och det är dags att utkräva ansvar, menar Ilan Sadé.

DHR kommenterar: ”Krisberedskapsarbetet måste omfatta alla människor”

Press Releases - Published: 2020-03-20 08:10 CET - DHR

Dagligen matas vi nu med oroande siffror och restriktioner om vår livsföring, med anledning av coronavirusets spridning. Men personer med funktionsnedsättning nämns för lite i krisinformationen, anser DHR.

Världsnjurdagen 12 mars - Coronaviruset oroar njursjuka

Press Releases - Published: 2020-03-12 06:00 CET - Njurförbundet

Var 20:e dödsfall i världen orsakas av njursjukdom, och andelen som dör av kronisk njursvikt väntas öka och betraktas som ett globalt hot mot folkhälsan. Det nya coronaviruset aktualiserar omvärldens bristande kunskap om njursjukdom, som uppmärksammas idag på Världsnjurdagen.

Sveriges Veteranförbund byter namn

Press Releases - Published: 2019-04-07 09:00 CEST - Sveriges Veteranförbund (SVF)

Medlemmarna i den svenska veteranorganisationen Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, som samlar alla Sveriges civila och militära utlandsveteraner, har i helgen röstat för ett förslag från styrelsen om att byta namn. Från och med i dag heter förbundet kort och gott "Sveriges Veteranförbund".

Därför har så många ensamkommande afghanska barn sökt asyl i Sverige

Press Releases - Published: 2016-01-21 15:00 CET - Migrationsverket

Dålig framtidstro

Nästan 163 000 människor sökte asyl i Sverige 2015

Press Releases - Published: 2016-01-01 15:00 CET - Migrationsverket

Aldrig förr har Sverige tagit emot så många asylsökande under ett år –163 000. Nästan dubbelt så många som under 1992, då krigen på Balkan pågick. – Det har varit en mycket tuff höst där vår förmåga att lösa uppgiften har satts på prov till det yttersta. Vi klarade detta tack vare storartade insatser av våra medarbetare, säger Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson. 

Statistik översikt 2015

Press Releases - Published: 2016-01-01 15:00 CET - Migrationsverket