Södertörns högskola är ett lärosäte i Stockholm som utbildar, forskar och samverkar för en hållbar samhällsutveckling. På högskolan finns drygt 11 000 studenter, cirka 70 program och 270 kurser. Utbildning och forskning bedrivs inom humaniora, samhällsvetenskap, teknik och naturvetenskap. Högskolan erbjuder också polisutbildning och lärarutbildning med interkulturell profil. Mycket av forskningen handlar om frågor som rör Östersjö- och Östeuropaområdet. På Södertörns högskola blandas ämnen, perspektiv, människor och erfarenheter. Här finns de nyfikna och de ifrågasättande. De som söker oväntade kombinationer, utveckling och utmaningar. Här korsbefruktas verklighet och vetenskap.
Pressmeddelanden - Publicerad: 2021-02-18 11:40 CET - Södertörns högskola
Sverige är ett av världens mest sekulariserade länder, och sedan en tid också ett av Europas mest mångreligiösa länder. Det ställer samhället inför både svåra utmaningar och nya möjligheter. För att bidra till att utmaningar omvandlas till möjligheter satsar Södertörns högskola på ett nytt forskningsinstitut, IMS - Institutet för forskning om mångreligiositet och sekularitet.
Pressmeddelanden - Publicerad: 2016-04-21 07:05 CEST - Södertörns högskola
Den 29 april, klockan 13.00-16.00, hålls föreläsningar med en efterföljande paneldiskussion på Södertörns högskola om islam och feminism. Medverkar gör Dr Maysoon al-Otoom och Assistant Professor Abeer Dababneh, båda från Center for Women’s Studies på University of Jordan i Amma, Jordanien, och Fazeela Selberg-Zaib, svensk muslimsk feminist och föreläsare, samt Mehek Muftee postkolonial feminist och lektor i sociologi vid Jönköpings högskola.
Pressmeddelanden - Publicerad: 2015-08-21 13:09 CEST - Södertörns högskola
”Islam –en religionsvetenskaplig introduktion” är titeln på en ny antologi som tar ett helhetsgrepp om islam och muslimsk kultur. Redaktörer är religionsvetarna Simon Sorgenfrei på Södertörn högskola och Susanne Olsson på Stockholms universitet. Övriga författare är alla ledande svenska forskare inom ämnet.
Pressmeddelanden - Publicerad: 2015-04-23 04:01 CEST - Södertörns högskola
Vi firar kristna högtider, gifter oss i kyrkan och när livet blir tufft ber vi – men vi kallar oss inte för kristna. När vi däremot ser andra fira ramadan och be ser vi dem som muslimer. Det är andra som är religiösa. Inte vi.