Naturvårdsverkets innovationstävling – bygger om Öresundsbron för att fortare nå miljömålen

30 januari - 31 januari | Gratis
För att fortare nå miljömålen driver Naturvårdsverket en innovationstävling för en mer transformativ infrastruktur. Den 30–31 januari träffas tävlingsdeltagarna i Kiruna för tävlingens tredje internat, denna gång med inspiration från rymden och underjorden. En av de unika delarna i tävlingen är att lagen består av konkurrenter som måste jobba tillsammans för att hitta nya innovationer och lösningar.

Naturvårdsverket driver tävlingen för att hitta nya lösningar och innovationer i miljöarbetet så att Sverige fortare kan nå miljömålen. Nya lösningar med större effekt krävs för ett bättre klimat. De tävlande har till uppgift att bygga Öresundsbron på nytt – med nollutsläpp av växthusgaser. Naturvårdsverket har tillsammans med andra myndigheter format två tävlande lag med representanter från cement- och stålindustrin, bygg- och anläggningsbranschen, universitet och forskningsinstitut. Totalt deltar 29 myndigheter, företag och organisationer i initiativet.

Tävlingsinternatet i Kiruna kommer att hämta inspiration från rymden, underjorden och framtidens automation och elektrifiering inom transporter. Du som journalist får möjlighet att träffa samtliga tävlingsdeltagare, experter från respektive område och innovationsexperter från Naturvårdsverket. 

Plats 30 jan: Ferrum Hotell, Lars Janssonsgatan 15, Kiruna samt studiebesök

Plats 31 jan: Camp Ripan, Campingvägen 5, Kiruna samt studiebesök

Läs mer om tävlingen

www.naturvardsverket.se/innovationstavling

För ytterligare information, kontakta

Eva Dalenstam, Innovationssamordnare, Naturvårdsverket

Telefon: 076-115 15 06

Detaljer
Börjar

30 januari 10:45

Slutar

31 januari 17:30

Pris

Gratis

Webbplats
mailto:david.alsmarker@naturvardsverket.se
Arrangör
Naturvårdsverket
Webbplats
www.naturvardsverket.se/
Plats

30 jan: Ferrum Hotell, Kiruna. 31 jan: Camp Ripan

30 jan: Lars Janssonsgatan 15, Kiruna, 31 jan: Campingvägen 5, Kiruna