Så ska skolmiljarden användas i Eskilstuna

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-15 14:07 CEST - Eskilstuna kommun

Äldre elever i grundskolan samt elever i gymnasiet prioriteras när Eskilstunas del av den statliga skolmiljarden ska fördelas. Totalt handlar det om 11 miljoner kronor till kommunala och fristående verksamheter.

Risk för längre handläggningstider när brittiska medborgare väntar med att ansöka om uppehållsstatus

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-15 12:17 CEST - Migrationsverket

Efter brexit måste brittiska medborgare och deras familjemedlemmar ansöka om uppehållsstatus i Sverige. Halvvägs in i ansökningsperioden har ännu bara cirka 7500 ansökningar kommit in till Migrationsverket. Det är långt ifrån de omkring 20 000 ansökningar myndigheten räknar med att få in.

Ingen titel
Här är juryn som skall utse årets Young Lions

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-15 10:24 CEST - Sveriges Kommunikationsbyråer

Young Lions Sweden är en uttagningstävling för den internationella Young Lions tävlingen. Sveriges Kommunikationsbyråer är sedan 2004 Sveriges representant för Cannes Lions. Tävlingen är för kreatörer upp till 30 år som jobbar inom kommunikationsbranschen. KOMM är nu glada och stolta att få presentera en jury med lång och bred erfarenhet som kommer att belöna tre kreativa och nytänkande team i kategorierna Design, Digitalt och PR. Briefen gick ut 15 mars från årets utvalda ideella organisation, Unga Rörelsehindrade.

Pandemin överskuggar effekter av myndigheternas miljöledningsarbete

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-15 10:00 CEST - Naturvårdsverket

Under 2020 ställde myndigheterna på kort tid om till en i stora delar digital verksamhet. En omställning som bland annat återspeglas i den stora minskningen av koldioxidutsläpp från flygresor. Övergången till hemarbete har inneburit minskad miljöpåverkan från kontorsverksamheten.

Allt fler markägare positiva till att etablera naturreservat

Nyhet Publicerad: 2021-04-15 08:18 CEST - Naturvårdsverket

Tre av fem markägare som har fått naturreservat inrättat på sin mark är helt eller delvis positiva till detta, vilket är en ökning jämfört med tidigare år. Majoriteten av markägarna som fått mark formellt skyddad är också nöjda med myndigheternas information, agerande och ekonomiska ersättning vid inrättande av formellt skydd. Det framgår av en ny undersökning som Naturvårdsverket och Skogsstyrelsen låtit genomföra.

Enkla Media - Allt fler renoverar sina hem i spåren av corona

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-15 07:00 CEST - PR Direkt

Enkla Media som driver flera hantverkssajter rapporterar om 25 procent fler offertförfrågningar under 2020. Detta tyder på att många svenskar passade på att renovera sina hem i pandemins spår. ROT-avdraget har också ökat med cirka 6–7 procent under förra året.

Ingen titel
Studieförbunden vill se åtgärder som värnar fri och frivillig folkbildning

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-14 15:47 CEST - Studieförbunden

Folkbildningsrådet har idag överlämnat sin rapport "Studieförbundens verksamhet: Kontroll, transparens och kvalitet" till utbildningsminister Anna Ekström (S).

Samverkan central i uppdraget kring viltvårdsfonden

Nyhet Publicerad: 2021-04-14 12:30 CEST - Naturvårdsverket

Tidigare i år gav regeringen Naturvårdsverket ett uppdrag att med medel ur viltvårdsfonden främja viltvården eller andra liknande ändamål som är förenliga med jaktlagens syfte. I uppdraget ingick också att göra en bedömning om författningsändringar behöver göras. Detta för att det nya uppdraget ska kunna utföras. Förslag på dessa författningsändringar har nyligen lämnats till regeringen.

Ingen titel
Viktigt vårda din diabetes

Nyhet Publicerad: 2021-04-14 11:55 CEST - Sophiahemmet

Det är viktigt att en person med diabetes tar hand om sin sjukdom på bästa sätt. Stefan Sjöberg, specialist i diabetologi, internmedicin och endokrinologi vid Försäkringsmottagningen Sophiahemmet berättar varför.

Mobiltbredband.net - 5G-auktionen klar och den rikstäckande utrullningen drar igång på riktigt

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-14 11:24 CEST - PR Direkt

Den avgörande auktionen av frekvenser för det svenska 5G-nätet avslutades tidigare i starten på året och flera operatörer går vinnande ur kampen. Nu kan den rikstäckande utrullningen av 5G-nätet dra igång på allvar.

Ingen titel
Västra Götalandsregionen ger stöd till norska parter för järnvägssträckan Oslo-Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-14 11:05 CEST - Västra Götalandsregionen

På torsdag 15 april håller Anne Beathe Tvinnereim (Sp), fylkesråd region Viken och Kristina Jonäng (C), regionråd och ordförande regionutvecklingsnämnden i Västra Götalandsregionen) ett möte som samlar riksdagsledamöter från samtliga riksdagspartier och ett stort antal norska stortingsledamöter.

Ingen titel
Undvik kö och trängsel – tips för ett smidigt ÅVC-besök!

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-14 10:32 CEST - Kretslopp Sydost

Just nu har vi väldigt många besökare på våra återvinningscentraler och vi ber er därför hjälpa oss att plana ut kurvan. På grund av det rådande läget kan köerna bli långa och vi behöver därför tillsammans hjälpas åt. Kom till oss en vardag istället för en helgdag, gärna på morgonen eller kvällen, då det är minst trängsel.

Skärpta rekommendationer i Västra Götaland förlängs till 2 maj

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-14 10:14 CEST - Västra Götalandsregionen

Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Västra Götaland. Smittskyddsläkaren har därför beslutat att förlänga de skärpta regionala rekommendationerna till den 2 maj. För gymnasieskolor blir råden mer lokalt anpassade efter respektive kommun och skolas situation.

Ingen titel
Startskott för årets webbinarieserie om hur Sverige efterlever Funktionsrättskonventionen

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-14 07:00 CEST - Funktionsrätt Sverige

I mars för ett år sedan ställde vi om mot webbsända seminarier. En rad välbesökta webbinarier genomfördes i en serie om rapporten ”Respekt för rättigheter?”, civilsamhällets granskning över hur Sverige lever upp till Funktionsrättskonventionen. I år bjuder vi in beslutsfattare för att prata om frågor där Sverige ligger efter.

Regionfullmäktige 13 april 2021

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 19:05 CEST - Västra Götalandsregionen

Regionfullmäktige beslutade bland annat om årsredovisning och bokslutsdisposition 2020, om remisskrav för neuropsykiatriska utredningar som utgör en fristående vårdtjänst, om miljömål och mål för social hållbarhet samt att om behålla namnet Västra Götalandsregionen.

Ingen titel
Stockholm inför avgift för uthyrning av elsparkcyklar

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 18:27 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Stockholm stad vill komma till rätta med röran bland elsparkcyklarna. Nu går det grönblå styret fram med krav på polistillstånd, en avgift för varje elsparkcykel och särskilda parkeringszoner.

Äventyrsgolf i Timrå redan i sommar

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 14:33 CEST - Timrå kommun

I unikt läge längs Fagerstranden bygger företaget Adventure Golf Timrå AB upp Timrå Äventyrsgolf. En 18 håls bana bredvid havet.

Finalister i Miljömålspriset som årets inspiratör är utsedda

Nyhet Publicerad: 2021-04-13 12:09 CEST - Naturvårdsverket

Fram till och med den 2 maj kan alla som vill rösta på den kandidat de tycker ska vinna. Den 6 maj kommer årets vinnare av Miljömålspriset presenteras på konferensen Miljömålsdagarna.

Ingen titel
Lägesrapport VGR: Fortsatt stor smittspridning av covid-19 i Västra Götaland

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 11:46 CEST - Västra Götalandsregionen

Smittspridningen ligger fortsatt på en hög nivå och mycket av spridningen sker på arbetsplatser. Samtidigt är det allt fler personer som behöver sjukhusvård för covid-19, vilket riskerar att annan vård skjuts upp.

Ingen titel
Världsröstdagen 16 april – förskolebarn över hela landet sjunger

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 10:37 CEST - VGR Kulturutveckling

Den 16 april är det Världsröstdagen, dagen då rösten uppmärksammas över hela ‎världen. Samma dag gör barn på förskolor runt om i Sverige sina röster hörda genom en sång-manifestation. Klockan 10.00 sjunger de signaturmelodin för det nationella projektet Rösträtt – sång på förskolan. Inför dagen släpps också en film med sången som manifesterar barns röster i hela landet. Här medverkar bland annat barn från Lidköping.

Ingen titel
Invigning av nya Alingsås lasarett, så gott det går.

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 10:05 CEST - Sjukhusen i väster

2016 startade arbetet med att bygga om och till Alingsås lasarett. Nu är bygget klart och den sista vårdavdelningen har flyttat in i nya lokaler. Ett vanligt år hade vi haft en invigning med pompa och ståt, i år bjuder vi på en filmad rundvandring i det nya lasarettet.

Ingen titel
100 år av demokrati på första maj – jubileumsmärke ute nu!

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 09:04 CEST - S-kvinnor

S-kvinnor och Socialdemokraterna firar 100 år av demokrati! Tillsammans har vi tagit fram ett jubileumsmärke, ett särskilt 1 maj-märke.

Ingen titel
Motum Hiss Syd byter namn till Motum Hiss Blekinge

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-12 08:42 CEST - Motum AB

Motum Hiss Syd som är en del av Motum-koncernen byter namn till Motum Hiss Blekinge för att förtydliga bolagets anknytning till Blekinge.

Antalet svenskar som nyttjar Spelpaus fortsätter växa

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-12 07:00 CEST - PR Direkt

Många svenskar har hittills använt självavstängningstjänsten Spelpaus sedan lanseringen i januari 2019. Under höst- och vintermånaderna ökade antalet avstängda med över 6 000 personer och i januari 2021 uppgick siffran till hela 60 000 personer.

Positivt besked för camping på Skeppshamn

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-10 16:54 CEST - Timrå kommun

Länsstyrelsen har tagit beslut kring att godkänna strandskyddsdispens på Skeppshamn (Åstön i Timrå) för camping.

Ingen titel
Mest Kärnkraft i mediernas rapportering

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-09 13:48 CEST - NewsMachine AB

NewsMachine har denna vecka undersökt mediernas bevakning av olika energislag.

VGR lägesrapport vaccin: Vårdcentralerna prioriteras vecka 15

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-09 11:02 CEST - Västra Götalandsregionen

Nästa vecka skickas 60 600 doser vaccin mot covid-19 ut till vaccinatörer i Västra Götaland. Vårdcentralerna fortsätter vaccination av personer som är 65 år och äldre. De vårdcentraler som har flest kvar i de äldsta åldersgrupperna att vaccinera kommer att prioriteras.

Ingen titel
Studieförbunden välkomnar Riksrevisionens granskning

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-08 16:16 CEST - Studieförbunden

Branschorganisationen Studieförbunden i samverkan välkomnar att Riksrevisionen idag har beslutat att inleda en granskning av kontrollen och uppföljningen av de statliga medlen till studieförbunden.

Ingen titel
Nominera till Svenska greenwashpriset 2021!

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-08 13:00 CEST - Jordens vänner

Dags att nominera Sveriges främste greenwashare – ny logga hedrar det klassiska antipriset

Ingen titel
Kliniska forskare vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset: Så får västsvenskarna tillgång till framtidens vård

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-08 09:05 CEST - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Framtidens patienter får tillgång till den nyaste och mest avancerade vården. Samtidigt skapas företag, regional tillväxt och jobb. Det blir effekterna av den planerade satsningen på kompetensklustret Sahlgrenska Life, enligt en ny intervjubaserad rapport.