Välgörenhet smakar gott!

Nyhet Publicerad: 2020-02-24 06:00 CET - Hissgruppen AB

Stockholms Stadsmission

Omsorgens årsrapport 2019: Bättre äldreomsorg, mer socialt innehåll och stark ekonomi

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-21 14:06 CET - Kalmar kommun

Till skillnad från många andra omsorgs- och socialnämnder runtom i landet gör omsorgsnämnden i Kalmar ett starkt ekonomiskt resultat på 27,3 miljoner kronor i överskott.

Stafettlagen klara för VM

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-21 10:25 CET - Svenska Skidskytteforbundet

Skidskytteförbundet presenterar nu lagen till de två stafetterna vid årets VM. Årets succédebutant Elvira Öberg tar hand om förstasträckan i damstafetten och Peppe Femling ansvarar för densamma i herrstafetten.

Underskott i statens budget för januari

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-21 09:00 CET - Ekonomistyrningsverket

Saldot i statens budget för januari blev ett underskott på 3,0 miljarder kronor. Det kan jämföras med ett överskott på 8,7 miljarder kronor i januari 2019. Det visar Ekonomistyrningsverkets sammanställning av utfallet för statens budget.

Transportstyrelsen går emot standard för cyklister som gäller i övriga Europa - Helldén uppmanar Transportstyrelsen att åka på studiebesök

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-20 15:13 CET - Miljöpartiet i Stockholms stad

Idag har Transportstyrelsen meddelat att de ej tillåter tilläggsskylten ”gäller ej cyklister” på gator med enkelriktat. Skyltningen har bidragit till ökad framkomlighet för cyklister och varit en av många åtgärder som underlättat för människor att välja cykeln i Stockholm. Med Transportstyrelsens beslut går de emot den tolkning av Wienkonventionen som görs av bland annat Danmark, Norge, England, Tyskland, Österrike, Belgien, Spanien, Tjeckien, Slovenien, Frankrike, Nederländerna, Polen och Slovakien.

Siffror hjälper oss i kampen mot matsvinnet

Nyhet Publicerad: 2020-02-20 10:07 CET - Naturvårdsverket

Naturvårdsverkets senaste undersökning av matavfall visar att vi fortfarande slänger för mycket mat. Mängden matavfall som kasseras i livsmedelsbutiker är betydligt större än vad tidigare undersökningar har visat. Samtidigt har hushållens mängd matavfall minskat något. Att undersöka mängden matavfall är nödvändigt för att kunna minska matsvinnet.

Lena Malmberg - ny demokratipolitisk talesperson för Medborgerlig Samling

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-20 06:00 CET - Medborgerlig Samling

Partistyrelsen för Medborgerlig Samling har utsett Lena Malmberg till ny talesperson för demokratifrågor. Lena Malmberg är egenföretagare och ideellt engagerad som styrelseledamot i distriktsstyrelsen i Stockholms län. Som eldsjäl för den fria debatten har hon gjort sig ett namn för att bjuda in och samtala med kända samhällsdebattörer över hela det politiska spektrat under Medborgerlig Samlings mycket uppskattade temakvällar.

Svenska filmer på filmfestivalen i Berlin

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-19 17:33 CET - Svenska Filminstitutet

Always Amber, Sune – Best Man, en jubileumsvisning av Roy Anderssons En kärlekshistoria och ett retrospektiv över Niki Lindroth von Bahrs kortfilmer är några av de svenska höjdpunkterna under filmfestivalen i Berlin, som startar 20 februari. Svenska Filminstitutet är också medarrangörer till seminariet 50/50 – A Roadmap for the Future, som diskuterar framtiden för 50/50 by 2020-arbetet, med Filminstitutets vd Anna Serner som huvudtalare. Här presenterar vi allt svenskt på festivalen, och bjuder in till den svenska pressträffen som äger rum söndag 23 februari.

Schwedische Filme auf den 70. Internationalen Filmfestspielen Berlin

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-19 16:52 CET - Svenska Filminstitutet

Das 70. Internationalen Film Festival in Berlin, die Berlinale, steht vor der Tür. Always Amber, Sune – Best Man, Roy Andersson und eine Niki Lindroth von Bahr-Retrospektive sind nur einige der schwedischen Höhepunkte sowie ein Seminar über die weitere Entwicklung der 50/50 by 2020-Bewegung mit der Geschäftsführerin des Filminstituts, Anna Serner, als Hauptrednerin. Hier finden Sie einen Leitfaden für alles Schwedische auf dem Festival sowie eine Einladung zur schwedischen Pressekonferenz am 23. Februar im Café Einstein Stammhaus.

Swedish films at the Berlin Film Festival

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-19 16:37 CET - Svenska Filminstitutet

Always Amber, Sune – Best Man, Roy Andersson and a Niki Lindroth von Bahr retrospective are some of the highlights at this year's Berlinale, which will also feature a panel exploring the road ahead for the 50/50 by 2020-movement with a keynote by Anna Serner, CEO of The Swedish Film Institute. Here is your guide to all the Swedish films and events at the festival, which starts on February 20.

Naturvårdsverket föreslår åtgärder för en bättre luft i städerna

Nyhet Publicerad: 2020-02-19 13:32 CET - Naturvårdsverket

7600 personer dör i förtid varje år på grund av luftföroreningar. Problemen är störst i tätorterna och trafiken är den största källan till utsläppen. Naturvårdsverket har fått i uppdrag att ta fram förslag på hur staten och kommunerna kan arbeta smartare för att sänka halterna. Förslagen lämnas i dag till regeringen.

"Parterna tar sitt ansvar för arbetsmarknadens funktionssätt"

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-19 09:30 CET - Medlingsinstitutet

Två uppmärksammade konflikter med hamnarbetare och piloter i huvudrollerna stod för alla de arbetsdagar som gick förlorade på grund av strejk eller lockout i förra årets avtalsförhandlingar. Det konstaterar Medlingsinstitutet i sin rapport om arbetsmarknaden år 2019.

Långsiktigt hållbara finanser inom räckhåll men kommunernas utmaningar betydande

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-19 09:15 CET - Konjunkturinstitutet

Sverige har starka offentliga finanser men den stigande andelen äldre de kommande decennierna innebär utmaningar. Det gäller såväl svensk ekonomi i sin helhet som den offentliga verksamhetens personalförsörjning. Det framgår av Konjunkturinstitutets rapport om den långsiktiga hållbarheten i de offentliga finanserna, som överlämnas till regeringen i dag.

”Sjuksköterskor behöver specialistkompetens i palliativ vård”

Nyhet Publicerad: 2020-02-19 09:01 CET - Sophiahemmet

Annette Alvariza, professor i palliativ vård berättar varför det behövs specialistsjuksköterskor. Sedan hösten 2019 ger Ersta Sköndal Bräcke högskola ett samordnat program med inriktning palliativ vård tillsammans med Sophiahemmet Högskola.

Hopp om minskade granbarkborreskador 2020

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-18 10:35 CET - Skogsstyrelsen

Granbarkborrens förökning minskade under 2019 jämfört med 2018, visar en färsk rapport från Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Det innebär att vi troligen får något mindre skador 2020 än 2019 om vi får en normal sommar. Skadenivåerna kommer dock fortfarande att vara mycket höga i Götaland och Svealand.

Licensjakt på lodjur 2020

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-18 09:15 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Fjorton lodjur får fällas under vårens licensjakt i Västerbottens län och motorfordon får inte användas för att leta efter lodjuren, det blev resultatet när Länsstyrelsen tog beslut om licensjakten 2020.

Näringslivspolitik = kompetensförsörjning

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-18 08:41 CET - Region Kronoberg

Näringslivspolitik är idag alltmer synonymt med kompetensförsörjning. Det visar Sydsvenska handelskammarens rapport ”Så utvecklas sydöstra Sverige – en studie av näringslivets tillväxt och produktivitet”.

Johan Mattsson ny föreningskoordinator på Sveriges Veteranförbund

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-18 08:10 CET - Sveriges Veteranförbund (SVF)

33-årige Johan Mattsson har anställts som ny verksamhetskoordinator på Sveriges Veteranförbund, med ansvar för att stötta och utveckla förbundets 29 lokalföreningar.

1 700 besökare från 60 länder besökte Smart City Sweden under 2019

Nyhet Publicerad: 2020-02-18 08:06 CET - Naturvårdsverket

Smart City Sweden är ett regeringsuppdrag mellan flera svenska myndigheter som visar upp det bästa Sverige har att erbjuda inom smarta och hållbara städer. I dag omfattar visningsverksamheten och den digitala plattformen långt över 100 visningsobjekt, där Naturvårdsverket har bidragit med flera goda exempel.

Stockholms stad genomför mycket kraftig ökning av vägunderhållet – ökning med 50 procent

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 19:50 CET - Miljöpartiet i Stockholms stad

Kommunfullmäktige har ikväll godkänt en kraftig höjning av vägunderhållet. Det förra reinvesteringsprogrammet innebar en halv miljard på sex år, nu läggs en halv miljard på fyra år. Med andra ord en ökning med 50 procent.

Undvik att få med dig vägglöss hem från resan

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 17:00 CET - PR Direkt

Sedan början av 2000-talet har antalet saneringar mot vägglöss ökat markant. Den främsta orsaken är att vi reser mer och mer och vägglössen åker snålskjuts med oss hem i resväskan. Och detta gäller inte bara när vi reser utomlands.

Medling om krav på kollektivavtal med solcellsföretag

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 11:15 CET - Medlingsinstitutet

Medlingsinstitutets faste medlare Kurt Eriksson handlägger ärendet där Svenska Elektrikerförbundet kräver kollektivavtal med Svea Renewable Solar i Sollentuna. Elektrikerna kräver kollektivavtal med företaget och varslar om strejk.

Öländska vinterpärlor – en samling av utflyktstips i kombination med vinteröppna matställen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 10:15 CET - Ölands Turismorganisation

Öland är ofta förknippad med härliga utflykter i landskapet när orkidéerna blommar, när flyttfåglarna återvänder eller när solen lyser som starkast och stränderna fylls av semesterfirare. Men vad kan man göra ute i den öländska naturen den här årstiden? Mycket ska det visa sig när Ölands Turismorganisation samlar säsongens utflyktstips i kombination med öppna matställen runt om på ön.

Julia Frej gestaltar Ulla Winblad i banbrytande teaterkonserten Bellman 2.0

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 10:05 CET - Superturken JoLof

Lördagen den 29 februari är det världspremiär för teaterkonserten Bellman 2.0 på Västmanlands Teater. Publiken kommer få höra Bellmans klassiska visor och möta hans karaktärer, på ett helt nytt vis.    

Ut med bilarna och in med spårvagnen blev succé – nu är Klarabergsgatan nominerat till arkitekturpris

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 09:54 CET - Miljöpartiet i Stockholms stad

Ombyggnaden av Klarabergsgatan har skapat bättre ytor för gående och cyklister, en vackrare miljö på en av Stockholms mest centrala platser och en naturlig koppling till Djurgården med förlängningen av spårvagnen. Nu är Klarabergsgatan nominerad till Trafikverkets arkitekturpris för 2019 med motiveringen att ”trist bilkaos har förvandlats till en gästvänlig gata med plats för fotgängare, kollektivtrafik och cyklister”.

Matnyttiga idéer? Luncha med kommun- och näringslivschefen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 08:35 CET - Timrå kommun

-Tyck till om företagsutmaningar och idéer under lunchen!

S-kvinnors förbund fyller 100 år!

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-17 08:04 CET - S-kvinnor

I 100 år har S-kvinnors förbund kämpat för jämställdhet, med viktiga segrar som ett svenskt nej till kärnvapen, utbyggd förskola och maxtaxa, rätt till abort, förbud mot sexköp, varvade listor för jämställd representation, en mer jämställd föräldraförsäkring och en ny sexualbrottslag.

Nytt rekord för vintercyklingen – ökning med 70 procent på fyra år

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-14 16:15 CET - Miljöpartiet i Stockholms stad

Idag under vintercyklingens dag kan trafikborgarrådet presentera preliminära siffror från ett urval av Stockholms stads mätstationer för cykling vilka visar på en tydlig ökning för vintercyklingen. Antalet vintercyklister ser ut att ha ökat stadigt för varje säsong under de senaste åren.

Nytt akutsjukhus Växjö – nuläget

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-14 14:59 CET - Region Kronoberg

Nu är projektkontoret som arbetar med det nya sjukhuset i Växjö igång och mycket handlar i nuläget om att strukturera och planera det fortsatta arbetet.

Rekordmånga utländska gäster på Öland 2019

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-14 10:03 CET - Ölands Turismorganisation

Turismen fortsätter att växa i Sverige och på Öland. Ny statistik från Tillväxtverket och SCB visar att Sverige hade totalt 67,8 miljoner gästnätter 2019. Tre miljoner var gästnätter i Kalmar län och av dessa mättes nästan hälften på Öland, ca 1,4 miljoner stycken.