De vann Region Kronobergs kvalitetspris och hållbarhetspris

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-15 15:38 CET - Region Kronoberg

Region Kronoberg delar varje år ut priser till de bästa förbättringsarbeten inom kvalitet och hållbarhet som gjorts inom organisationen. Årets vinnare av kvalitetspriset är barndagvården på Centrallasarettet Växjö med bidraget "Trygga barn i samband med anestesi". Vinnare av hållbarhetspriset är klinisk patologi och cytologi med "Gamla möbler får nytt liv och ger god ekonomi".

Patrik Hjelm ny fastighetschef i Region Kronoberg

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-15 14:11 CET - Region Kronoberg

Region Kronoberg har nu rekryterat en ny fastighetschef, som tillträder i januari. Patrik Hjelm kommer närmast från tjänsten som fastighetschef i Videum AB.

Naturvårdsverket fattar beslut om licensjakt efter järv

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-15 13:30 CET - Naturvårdsverket

Antalet järvar ökar i Sverige. Eftersom den svenska järvpopulationen uppnått så kallad gynnsam bevarandestatus beslutar Naturvårdsverket om licensjakt efter 15 järvar inom delar av Jämtlands län för att minska skadorna i de berörda samebyarna.

Försvarets tillväxt kräver satsning på personalen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-15 10:42 CET - Officersförbundet

I dag överlämnas Försvarsmaktens analys av Försvarsberedningens slutrapport, Värnkraft. Försvarsmakten missar återigen tillfället att för politiken uttrycka det skriande behovet av reella personalsatsningar.

Europa minskar avfallet – igen

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-15 08:23 CET - Avfall Sverige AB

I morgon går startskottet för 2019 års upplaga av Europa Minskar Avfallet-veckan, ett EU-projekt som ska inspirera till ett mer miljömedvetet tänkande och agerande. Mellan den 16 och 24 november anordnas tusentals klimatsmarta aktiviteter runt om i Europa.

Vi tar ner träd på Södra Kanalgatan

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-15 07:00 CET - Kalmar kommun

Flera av de lindar som står längs Södra Kanalgatan är i dåligt skick. Därför kommer ett antal träd att tas bort under hösten.

Vi underlättar rättning av lottospel

Nyhet Publicerad: 2019-11-14 23:06 CET - Eastandsthlm AB

Lever du kvar i svunna tider då Lotto var det självklara alternativet för turspel i Sverige? Då gör du helt rätt i att läsa vidare. Mycket har hänt på den svenska spelmarknaden för turspel sedan Lotto infördes 1980.

Pontus Juhlin blir ny HR-direktör

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 14:43 CET - Region Kronoberg

Efter åtta år i Region Kronoberg går nu Pontus in i rollen som HR-direktör där han tar över det strategiska och övergripande ansvaret för personalfrågor i Region Kronoberg.

Stockholms stad får pris för årets cykelprestation

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 12:13 CET - Miljöpartiet i Stockholms stad

Med en motivering om innovationskraft, många cykelparkeringar och tydliga investeringar i cykelinfrastruktur vinner Stockholms stad det pris för årets cykelprestation som Region Stockholm delar ut årligen sedan 2015. Regionen menar att Stockholms stads cykelsatsning är ”imponerande till och med på internationell nivå”.

IT-incident i Rovbase

Nyhet Publicerad: 2019-11-14 12:03 CET - Naturvårdsverket

Länsstyrelsen har ställt frågor till Naturvårdsverket kring hanteringen av Rovbase, en databas för rovdjursinventering. I Naturvårdsverkets svar till länsstyrelsen motiverar myndigheten sin bedömning och förklarar varför det som hänt inte är att betrakta som en allvarlig IT-incident. Däremot har förtroendet för Naturvårdsverket påverkats av händelsen. MSB kommer att informeras om vad som hänt.

100 procent Timrå – Stefan Dalin bakar

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 09:00 CET - Timrå kommun

Nu tar kommunstyrelsens ordförande företagsbesöken i Timrå kommun till nya höjder och bjuder in till företagsbesök med hembakat bröd, bakat av kommunstyrelsens ordförande, Stefan Dalin.

Omstart för Nationalmuseum

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 09:00 CET - Statskontoret

Nationalmuseums ekonomiska situation och framtida utmaningar fordrar att myndigheten stärker och utvecklar sin interna ledning, styrning och uppföljning. Statskontoret föreslår därför en rad åtgärder för att skapa bättre förutsättningar för Nationalmuseum att bedriva en effektiv verksamhet.

Amanda Björk, Jonathan Nikolaj Heinius och Nathalie Álvarez Mesén utvalda till Filminstitutets satsning Wild Card

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 08:07 CET - Svenska Filminstitutet

De nyutexaminerade regissörerna Amanda Björk, Jonathan Nikolaj Heinius och Nathalie Álvarez Mesén har valts ut till Filminstitutets satsning Wild Card. De får nu dela på 1,2 miljoner kronor för att utveckla varsitt långfilmsprojekt.

Ny metod visar högre utsläpp för inrikes sjöfart

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-14 08:00 CET - Naturvårdsverket

Utsläpp av både växthusgaser och luftföroreningar från inrikes sjöfart är mer än dubbelt så stora de senaste åren jämfört med tidigare beräkningar. Det visar resultatet av en ny metod som tagits fram i samarbete mellan SMHI, Energimyndigheten och Naturvårdsverket.

Johan Hedsberg slutar som DC-kapten

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-13 18:30 CET - Svenska Tennisförbundet

Johan Hedsberg har efter tre framgångsrika år som Davis Cup-kapten valt att inte förlänga avtalet som går ut vid årsskiftet.

Flagghissning och God Love Pride inleder Regnbågsveckan i Timrå

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-13 14:39 CET - Timrå kommun

Timrå kommun värnar de mänskliga rättigheterna och vill vara en öppen och inkluderande kommun där alla har lika rättigheter och möjligheter oavsett sexualitet, könsidentitet eller könsuttryck. Vecka 47 deltar vi i Regnbågsveckan för tredje gången.

Nu lanseras Business region Kronoberg – plattformen för företagare

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-13 13:06 CET - Region Kronoberg

Den 14 november lanseras businessregionkronberg.se – en plattform med målet att bli en självklar ingång för företagare som söker stöd i att starta upp, utveckla eller etablera sin verksamhet i Kronoberg. Sidan har tagits fram av Region Kronoberg i samarbete med länets kommuner.

Vinnare i projekttävling för Byttan utsedd!

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-13 09:57 CET - Kalmar kommun

Kalmar kommun har genomfört en projekttävling för att hitta en bra utformning för sol- och regnskydd vid restaurangbyggnaden Byttan i Kalmar stadspark. Tävlingen har genomförts i två steg där intresserade leverantörer först fick ansöka om att delta, för att därefter låta fyra leverantörer inkomma med gestaltningsförslag. Tävlingen har haft som mål att få fram ett förslag som är utformat med god gestaltning och som gör minsta möjliga ingrepp i byggnad och mark.

Nu presenteras de utvalda till Filminstitutets satsning på kvinnliga manusförfattare

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-13 09:44 CET - Svenska Filminstitutet

Svenska Filminstitutets manussatsning 2019-2020 är igång. Sammanlagt tretton kvinnliga manusförfattare inleder nu förarbetet till tio långa spelfilmer med en tänkt budget över 30 miljoner kronor.

Ny restauratör till Kalmar Slott

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-13 07:45 CET - Destination Kalmar

Destination Kalmar har, med hjälp av Kalmar kommuns upphandlingsenhet, genomfört en upphandling för att finna en restauratör att driva restaurangverksamheten på Kalmar Slott. Uppdraget består i att, i samverkan med slottet, utveckla verksamheten och bjuda våra gäster på genuin mat och god fika.

Skyddsjakt på lodjur försenas

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-12 14:16 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Skyddsjakten på lodjur i Blaikfjällsområdet startar inte som planerat imorgon onsdag. Eftersom det är många jägare som har möjlighet att vara med på jakten vill Länsstyrelsen specifikt informera om detta.

Kaggensgatan stängs av för motortrafik

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-12 14:12 CET - Kalmar kommun

Snart kommer Kalmarsund hotell att bygga till sina lokaler. Inför detta pågår nu arbete med ledningsschakter i gatan.

Insamlad spillning ska visa björnstammens storlek

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-12 11:25 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Västerbottens fjärde insamling av björnspillning är nu avslutad. Nu pågår DNA-analyserna av det inkomna materialet, totalt 1 229 prover som lämnats av 640 personer.

Invigning av barnmorskemottagningen och ultraljudsmottagningens nya lokaler

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-12 07:30 CET - Region Kronoberg

Media hälsas välkomna att vara med när Region Kronoberg inviger barnmorskemottagningen och ultraljudsmottagningens nyrenoverade lokaler på Västra Esplanaden i Växjö.

Hela landet övar totalförsvar när motståndskraften ska stärkas

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-11 14:27 CET - Länsstyrelsen Västerbotten

Nu går startskottet för den första totalförsvarsövningen i Sverige på över 30 år: Totalförsvarsövning 2020. Länsstyrelsen, länets kommuner och ett antal övriga myndigheter deltar och samarbetar för att tillsammans stärka förmågan att försvara Sverige och varandra.

Nya kostnader för hjälpmedel kan stjälpa ekonomin

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-11 09:25 CET - DHR

Det är ofta dyrt att leva med en funktionsnedsättning. Nu kan nya kostnader för hjälpmedel bli ytterligare sten på börda, om du bor i fel kommun.

Karlstad-profiler tilldelas högsta förtjänstecken inom Karate

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-10 18:13 CET - Svenska Karateförbundet

Svenska Karateförbundets högsta förtjänsttecken tilldelas ideella ledare som genom sitt långa engagemang bidragit till utveckling av föreningsidrotten.

And Then We Danced tvåfaldigt nominerad till European Film Awards

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-09 18:20 CET - Svenska Filminstitutet

Idag avslöjades nomineringarna till European Film Awards (EFA). Levan Akins film And Then We Danced är nominerad i två kategorier, bland annat Bästa skådespelare för Levan Gelbakhiani. Övriga nominerade svenska filmer är Pella Kågerman och Hugo Liljas Aniara, samt Ali Abbasis Gräns.

Verbum förvärvar StreamStone

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-08 14:44 CET - Verbum AB

Verbum AB - Sveriges ledande utgivare av teologisk litteratur samt tidningarna Kyrkans Tidning och Sändaren, har förvärvat företaget StreamStone AB som idag erbjuder kommunikationslösningar för medlemsutveckling till församlingar i Svenska kyrkan.

Murens fall 1989 - Vad hände när euforin försvann?

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-08 12:38 CET - Södertörns högskola

Berlinmurens fall blev starten på en flodvåg av förändring som spred sig över Europa. Men hur gick det när euforin lagt sig? Vad hände med länderna, demokratin, människorna och kulturen i det en gång så mäktiga ”östblocket”?