Lokalt älvsrestaureringsprojekt skildras för National Geographic

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-20 10:10 CEST - Länsstyrelsen Västerbotten

Under två dagar i juli filmas restaureringsprojektet ReBorN för det internationella naturfilmsbolaget National Geographic. Länsstyrelsen Västerbotten bjuder in lokalmedia för att bevaka filminspelningarna.

Skidskytte-VM till O-ringen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-19 16:55 CEST - Svenska Skidskytteforbundet

O-ringen, Sveriges största tävling för orienterare går av stapeln i Örnsköldsvik. Skidskytte-VM finns på plats för att marknadsföra evenemanget och få de sportintresserade orienterarna att komma till Östersund i mars 2019.

Snabb återhämtning med personcentrerad vård

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-19 09:57 CEST - Region Kronoberg

Den genomsnittliga vårdtiden för knäprotesoperationer vid Ljungby lasarett har sänkts från tio dagar till två dagar. Detta är ett resultat av en mer personcentrerad vård med stort fokus på snabb återhämtning för patienten.

Pressinbjudan: Renässans- och medeltidshelg på Kalmar Slott

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-18 14:36 CEST - Destination Kalmar

Fredagen den 20 juli kl.15.00 är media välkomna till en pressmottagning på Kalmar Slott, Yttre Borggården.

Kronobergaren reser gärna längre för att få bra vård

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-18 11:01 CEST - Region Kronoberg

I Kronoberg anser 87 procent av invånarna att det är bra att enstaka sjukhus specialiserar sig på vissa operationer och 91 procent av de som bor i Kronoberg ställer sig positiva till samarbete inom hälso-och sjukvård i Sverige.

Pressinbjudan: Flytande soptunna ska rena vattnet i Kalmar Gästhamn

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-17 13:33 CEST - Destination Kalmar

Rent vatten är en av våra viktigaste miljöfrågor. Under tre månader kommer därför en flytande soptunna, en s.k. seabin, att testas i Kalmar Gästhamn. Pressen är välkommen till en träff då vi berättar mer om satsningen och visar hur en seabin fungerar.

Uppmaning från Region Kronoberg: undvik uttorkning på grund av värme

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-17 11:18 CEST - Region Kronoberg

Ihållande värme kan medföra hälsorisker för alla. Särskilt utsatta är äldre, kroniskt sjuka och personer med funktionsnedsättning, men även små barn, gravida och personer som tar medicin. Region Kronoberg uppmanar alla invånare att hålla koll på sina nära och kära.

Vuxenpsykiatrin inom Region Kronoberg satsar på hälsofrämjande arbete

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-17 09:52 CEST - Region Kronoberg

Alla ska ha möjlighet att gå till vårdcentralen och ta hand om sin hälsa, men för vissa patienter med psykisk sjukdom är det inte så enkelt. De har oftast mycket sämre resurser för att ta hand om sin egen hälsa. Därför har vuxenpsykiatriska kliniken inom Region Kronoberg utbildat tre diplomerade hälsocoacher. De har i sin tur utbildat ett 50-tal medarbetare i hälsofrämjande arbetsmetoder.

Stort intresse för Leonardo da Vinci-utställningen på Kalmar Slott

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-17 07:36 CEST - Destination Kalmar

Högsäsongen är i full gång på Kalmar Slott och intresset för utställningen Da Vinci – Inventions är stort. Nu erbjuds de morgonpigga besökarna en Early Bird-guidning i utställningen innan slottet har öppnat.

MP kräver 1,5 miljarder till bättre framkomlighet – Stockholm skriver till regeringen om avgift för trafikstörande aktiviteter

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-16 08:00 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Stockholms stad skriver till regeringen och kräver att få ta ut en avgift för verksamheter som stör trafiken och framkomligheten. Samtidigt går Miljöpartiet som är en del av den styrande majoriteten till val på att avsätta 1,5 miljarder kronor för åtgärder för ökad framkomlighet i trafiken, framför allt satsningar på buss, gång och cykel.

Hep Stars och Waterloo – veckans akter på Larmtorget

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-16 07:57 CEST - Destination Kalmar

Under högsommaren bjuds det på gratiskonserter på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Denna vecka gästas vi av Hep Stars och ABBA-tolkarna Waterloo.

Herrtennisveckorna i Båstad inleddes med spansk seger

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-14 16:53 CEST - Svenska Tennisförbundet

Tredje upplagan av Båstad Challenger är avslutad. Pedro Martinez, som slog ut Mikael Ymer i semifinal, vann lördagens final.

Förlossning som startar spontant – bäst för kvinnor som tidigare genomgått kejsarsnitt

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-13 08:00 CEST - Södersjukhuset AB

En ny studie från Kvinnokliniken vid Södersjukhuset visar att risken för komplikationer vid förlossning minskar för kvinnor som tidigare genomgått kejsarsnitt om förlossningen startar spontant, jämfört med om den sätts igång medicinskt. Studien publiceras i tidskriften PLOS One.

Resultatet av Stockholmsenkäten 2018 är klart

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-11 13:05 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Stockholmsenkäten genomförs vartannat år och är en enkätundersökning som besvaras av ungdomar inom Stockholms stad i grundskolans årskurs 9 samt i gymnasiets år 2. I stort följer årets resultat tidigare års positiva utveckling i att bruk av alkohol och tobak minskar, narkotikaanvändningen inte ökar i någon större utsträckning och att självrapporterad egen kriminalitet minskar. Den psykiska ohälsan fortsätter dock att öka. I årets undersökning sticker också ut att andelen flickor i år 2 på gymnasiet som uppger att de blivit våldtagna/tvingade till sex ökat från tre till sju procent. Socialborgarråd Åsa Lindhagen (MP), som presenterade Stockholmsenkäten idag pekade på behovet av fler åtgärder mot sexuellt tvång. Hon lyfte också fram betydelsen av #metoo, där medvetenheten om vad som är sexuellt tvång har ökat och att fler vågar prata om vad de blivit utsatta för.

Medborgerlig Samling utestängs från Stockholm Pride

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-11 09:00 CEST - Medborgerlig Samling

Stockholm Prides styrelse stänger ute det liberalkonservativa partiet Medborgerlig Samling från festivalområdet. Efter att partiet ansökte i maj om att vara betalande utställare i Pride Park kom beskedet i förra veckan att Stockholm Prides styrelse inte vill ha Medborgerlig Samling där. Som skäl anges att ”Medborgerlig Samling inte till fullo lever upp till Stockholm Prides värdegrund”.

Påminnelse - Pressinbjudan: Stockholmsenkäten 2018 presenteras av Åsa Lindhagen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-11 08:00 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) presenterar Stockholmsenkäten 2018; ungdomars alkohol-, narkotika- och tobaksvanor, kriminalitet samt psykisk hälsa

Pressinbjudan: Invigning av Norrlidsbryggan

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-11 07:27 CEST - Kalmar kommun

På fredag invigs Norrlidsbryggan. Projektet är en del i den kustnära satsning Kalmar kommun arbetar med för att göra stadens kust mer lättillgänglig för invånare och besökare.

Sommargågator lyckade enligt utvärdering – konceptet kopieras nu i München

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-10 12:30 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Konceptet med sommargågator har varit lyckat, visar en utvärdering från trafikkontoret. Medborgare och näringsidkare har varit nöjda, bilister har kört långsammare och fler har gått, vistats och cyklat på gatorna. Nu ska München kopiera ”Levande Stockholm” för att göra den tyska staden mer trivsam och attraktiv.

NewsMachines analysrapport för Almedalsveckan

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-10 09:04 CEST - NewsMachine AB

Det är svårt att hitta någon tydlig vinnare bland deltagarnas genomslag i medierna under Almedalsveckan. Även i år är det Nordiska motståndsrörelsen som fått det största utrymmet, men uppmärksamheten har krympt betydligt jämfört med föregående år. Det visar en jämförelse som medieanalysföretaget NewsMachine gjort mellan Almedalsveckans officiellt deltagande arrangörers genomslag i medierna.

Stockholmsenkäten 2018 presenteras av Åsa Lindhagen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-10 08:30 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Socialborgarrådet Åsa Lindhagen (MP) presenterar Stockholmsenkäten 2018; ungdomars alkohol-, narkotika- och tobaksvanor, kriminalitet samt psykisk hälsa.

Sommargågator lyckade enligt utvärdering – konceptet kopieras nu i München

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-10 08:00 CEST - Miljöpartiet i Stockholms stad

Konceptet med sommargågator har varit lyckat, visar en utvärdering från trafikkontoret. Medborgare och näringsidkare har varit nöjda, bilister har kört långsammare och fler har gått, vistats och cyklat på gatorna. Nu ska München kopiera ”Levande Stockholm” för att göra den tyska staden mer trivsam och attraktiv.

Nytt bidrag till privatpersoner för eldrivna utombordsmotorer

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-09 09:15 CEST - Naturvårdsverket

Regeringen har beslutat om bidrag till privatpersoner för eldrivna utombordsmotorer till båtar. Det är Naturvårdsverket som ska fördela bidraget och ansökan kan göras från den 16 juli.

FN-möte: All fiskeutrustning måste ID-märkas för att skydda djur

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-09 09:11 CEST - World Animal Protection Sverige

World Animal Protection kommer idag att uppmana alla medlemsstater i FAO (FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation) att ställa sig bakom en obligatorisk ID-märkning av fiskeutrustning senast år 2025 för att minska antalet djur som dödas av förlorade fiskenät.

Sonja Aldén och Linda Bengtzing & Barbados – veckans akter på Larmtorget

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-09 07:57 CEST - Destination Kalmar

Under högsommaren bjuds det på gratiskonserter på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Denna vecka gästas vi av Sonja Aldén och Linda Bengtzing & Barbados.

Väljarna straffar S för assistanskrisen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-06 14:07 CEST - RBU

En färsk opinionsundersökning från Aftonbladet/Inizio visar att regeringens hantering av LSS är ett tungt skäl till att tidigare S- sympatisörer lämnar partiet. Undersökningen visar att partiet har tappat drygt 7 procent jämfört med valresultatet 2014. På frågan om varför man lämnar partiet svarar så många som var fjärde att det beror på regeringens hantering av LSS.

Budgettillskott leder till fler doktorander

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-05 13:42 CEST - Region Kronoberg

Regionstyrelsens budgettillskott med 2,5 miljoner forskningskronor i februari har gjort det möjligt att anställa fyra doktorander via FoU Kronoberg. Samtliga är medarbetare i Region Kronoberg och som doktorander anslutna till olika universitet.

Internationellt intresse för våldspreventivt arbete inom Region Kronoberg

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-05 10:17 CEST - Region Kronoberg

I samband med den internationella konferensen International Association of Forensic Mental Health Services i Antwerpen, Belgien, fick rättspsykiatriska regionkliniken inom Region Kronoberg internationell uppmärksamhet för sitt inspirerande och nytänkande arbete inom området våldsprevention.

Svenskt skidskytte växer och Region Syd visar störst uppgång

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-05 08:15 CEST - Svenska Skidskytteforbundet

Svenskt skidskytte ser en mycket positiv trend bland ungdomar. Från 40 föreningar till 80 aktiva föreningar på åtta år. Och med ett VM på hemmaplan ser Svenska Skidskytteförbundet att intresset fortsätter öka.

Pressinbjudan: Kattrumpan är nu tillgänglighetsanpassad

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-05 07:00 CEST - Kalmar kommun

Som ett led i arbetet med att göra Kalmar till en tillgänglig kommun för både invånare och besökare tillgänglighetsanpassas nu badplatserna. Först ut är Kattrumpan.

Kulturskolan släpper första e-tjänsten

Pressmeddelande Publicerad: 2018-07-04 14:00 CEST - Kalmar kommun

Blanketter för anmälan och avanmälan till Kalmar kulturskola är ett minne blott. De är nämligen först ut i Kalmar kommun med en e-tjänst som ska göra det enklare för alla.