Bästa nöjdheten någonsin med Kalmars hemtjänst!

Press Release Published: 2020-09-23 15:48 CEST - Kalmar kommun

Idag presenterades Socialstyrelsens brukarundersökning om hur de äldre uppfattar äldreomsorgen. ”Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?” är en rikstäckande undersökning där Socialstyrelsen tar reda på omsorgstagares uppfattning om kvaliteten i hemtjänsten och på äldreboenden genom en brukarenkät.

Eskilstuna sjunker i näringslivsrankning

Press Release Published: 2020-09-23 15:45 CEST - Eskilstuna kommun

Eskilstuna tappar 17 placeringar och hamnar på plats 161 i Svenskt Näringslivs rankning av företagsklimatet i Sverige

Näringslivskontoret i Timrå firar

Press Release Published: 2020-09-23 13:29 CEST - Timrå kommun

Under torsdagen den 24/9 kommer Näringslivskontoret i Timrå fira att man fått resultatet Norrland Bästa företagsklimat enligt Svenskt Näringslivs ranking 2020.

Elisabeth Kántor blir ny förvaltningschef för socialförvaltningen i Eskilstuna kommun

Press Release Published: 2020-09-23 13:06 CEST - Eskilstuna kommun

Elisabeth Kántor tillträder tjänsten 1 januari 2021 och ersätter nuvarande förvaltningschef Mehmed Hasanbegovic.

Ventus Norden satsar på OVK i Uppsala

Press Release Published: 2020-09-23 11:18 CEST - PR Direkt

Ventus Norden är ett snabbväxande ventilationsföretag som utför ventilationsarbeten över stora delar av Sverige. Sedan en tid tillbaka har Ventus Norden utökat företagets verksamhet att även omfatta OVK, obligatorisk ventilationskontroll. Därför har de nu ett flertal OVK-kontrollanter på flera orter i Sverige som är certifierade att utföra den obligatoriska ventilationskontrollen som fastighetsägare behöver genomföra vart 3:e eller vart 6:e år.

Timrå kommun har Norrlands bästa företagsklimat!

Press Release Published: 2020-09-23 09:49 CEST - Timrå kommun

I Timrå växer, anställer och tjänar företagen mer! Detta tack vare att det 2003 togs ett unikt politiskt beslut i Timrå kommun: i Timrå går företagen före. Nu bekräftar Svenskt Näringslivs ranking att företagsklimatet i Timrå är bäst i Norrland.

Casinio.se - Den digitala utvecklingen blir allt viktigare

Press Release Published: 2020-09-23 09:00 CEST - PR Direkt

Varje år tillkommer det nya aktörer på marknaden och det är inte alltid lätt att hålla koll på vilka dom är samt vilka som är värda att testa.

Presskonferens om lönebildningsrapporten

Press Release Published: 2020-09-23 08:00 CEST - Konjunkturinstitutet

Torsdagen den 1 oktober presenterar vi årets lönebildningsrapport. Presentationen hålls av Valter Hultén. Med på presskonferensen är generaldirektör Urban Hansson Brusewitz.

Beslut fattat att avveckla verksamheten i Jönköping

Press Release Published: 2020-09-22 14:31 CEST - Migrationsverket

Antalet personer som söker asyl i Sverige har minskat. Det innebär att färre asylsökande behöver hjälp med boende, vilket i sin tur minskar behovet av Migrationsverkets närvaro runt om i Sverige. Därför avvecklas myndighetens kontor i Jönköping under 2021.

Beslut fattat att avveckla verksamheten i Högsby

Press Release Published: 2020-09-22 14:31 CEST - Migrationsverket

Antalet personer som söker asyl i Sverige har minskat. Det innebär att färre asylsökande behöver hjälp med boende, vilket i sin tur minskar behovet av Migrationsverkets närvaro runt om i Sverige. Därför avvecklas myndighetens kontor i Högsby under 2021.

Beslut fattat att avveckla verksamheten i Mariestad

Press Release Published: 2020-09-22 14:30 CEST - Migrationsverket

Antalet personer som söker asyl i Sverige har minskat. Det innebär att färre asylsökande behöver hjälp med boende, vilket i sin tur minskar behovet av Migrationsverkets närvaro runt om i Sverige. Därför avvecklas myndighetens kontor i Mariestad under 2021.

Med anledning av buskörning, alkohol och nedskräpning

Press Release Published: 2020-09-22 14:00 CEST - Timrå kommun

Just nu är det många som ringer till kommunen och informerar om bilburna som spelar hög musik på nätterna i centrala Timrå samt att många ungdomar träffas, dels på Timrå industriområde, dels på parkeringen till NHK-arena. Problemet kring dessa träffar är berusade ungdomar, nedskräpning, buskörning samt ett skapande av otrygghet för boende som inte kan sova på nätterna.

Yoga – verktyg i vardagen och vården

News Published: 2020-09-22 10:27 CEST - Sophiahemmet

Sjuksköterskestudenten och yogainstruktören Hanna Thelander ville hjälpa människor att behålla sina rutiner i vad som blev en annorlunda vardag när pandemin slog till. I fem månader har hon sänt gratis yogapass live på Instagram varje vardagsmorgon. Nu har Hanna börjat sitt sista läsår vid Sophiahemmet Högskola, och yogapassen fortsätter som vanligt.

Klimatförändringar och biologisk mångfald hänger ihop

Press Release Published: 2020-09-22 10:00 CEST - Naturvårdsverket

Att begränsa klimatförändringarna och att bevara den biologiska mångfalden är två starkt sammankopplade frågor. Det är viktigt att ha ett helhetsperspektiv när olika åtgärder planeras. Detta för att främja synergieffekter och motverka målkonflikter. Exempel på åtgärder som gynnar både klimatet och den biologiska mångfalden är att bevara och återställa naturliga miljöer som våtmarker, kustområden och skogar.

Presskonferens om konjunkturläget och ny prognos

Press Release Published: 2020-09-22 08:00 CEST - Konjunkturinstitutet

Onsdagen den 30 september presenterar vi vår prognos över konjunkturläget. Presentationen hålls av prognoschef Ylva Hedén Westerdahl. Med på presskonferensen är generaldirektör Urban Hansson Brusewitz.

Uppföljande kommentar från DHR: ”Bra med satsningar för ett hållbart samhälle och mänskliga rättigheter”

Press Release Published: 2020-09-22 07:57 CEST - DHR

Statsbidraget till funktionshinderrörelsen och nya satsningar på universell utformning och mänskliga rättigheter kommenteras av DHR.

Armatec öppnar digital Processteknikmonter

Press Release Published: 2020-09-22 07:05 CEST - Armatec

Den 6–8 oktober 2020 skulle Processteknik ägt rum och i monter C03:12 skulle Armatec presenterat smarta lösningar inom flödesteknik. Efter tvärniten som skakade om hela världen gäller det att tänka om och hitta andra vägar att gå. Med det sagt så ställer Armatec om och har nu öppnat sin digitala Processteknikmonter på armatec.se.

Tiden är ute. Regeringen måste ge svar om ersättningarna för smittskydd

Press Release Published: 2020-09-21 12:19 CEST - Funktionsrätt Sverige

Idag är det den 21 september. Om 9 dagar är det sista chansen att söka ersättningarna förebyggande sjukpenning och smittbärarpenning, med anledning av corona. ”De som berörs undrar över fortsättningen. Tiden är ute, regeringen måste ge svar”, säger Elisabeth Wallenius, ordförande Funktionsrätt Sverige.

DHR kommenterar budgeten för 2021: ”Reformera sjukersättningen och öka insatserna för att få fler i jobb”

Press Release Published: 2020-09-21 12:19 CEST - DHR

En reformerad sjukersättning och fler åtgärder för att människor med funktionsnedsättning ska få jobb, det är några saker som DHR saknar i regeringens budget för 2021.

Pressinbjudan: Information med anledning av kontinuitetsmätning inom kommunens hemtjänst

Press Release Published: 2020-09-21 09:45 CEST - Kalmar kommun

Omsorgsnämnden bjuder in till pressinformation med anledning av den kritik som har offentliggjorts i media gällande kommunens mätning i personalkontinuitet. Media hälsas varmt välkomna att delta.

RBU välkomnar krav från M, V och KD om att göra assistansen statlig

Press Release Published: 2020-09-18 15:12 CEST - RBU

Moderaterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet går idag ut och kräver att en ny lagstiftning kring personlig assistans ska vara på plats innan mandatperiodens slut. Partierna menar att staten ska ha ensamt huvudmannaskap, istället för dagens delade ansvar mellan stat och kommun.

Vem blir årets värsta grönmålare 2020? Svenska Greenwashpriset fyller 10 år!

Press Release Published: 2020-09-18 11:16 CEST - Jordens vänner

I tio år har Svenska Greenwashpriset skapat opinion om fenomenet greenwashing. Den 22 september bjuder vi därför in till firande i form av en temakväll. I tre spännande samtal möter vi representanter för de nominerade samt experter med kunskap om de områden som årets pris berör. Vi välkomnar även till själva prisutdelningen som äger rum söndagen 27/9 under bokmässan.

Kalmar Slott släpper ny, coronaanpassad spökvandring

Press Release Published: 2020-09-18 11:10 CEST - Destination Kalmar

Kalmar Slott har under många år erbjudit spökvandringen Fasor & illdåd. En populär spökvandring där varje föreställning varit slutsåld varje år. Nu släpper Kalmar Slott en helt ny vandring, som dessutom är coronaanpassad.

Ronnie Sandahls nya film Tigrar får världspremiär i Busan

Press Release Published: 2020-09-17 15:42 CEST - Svenska Filminstitutet

Ronnie Sandahls Tigrar får sin världspremiär på Busan International Film Festival i Sydkorea, Asiens största och mest prestigefyllda filmfestival. Filmen kommer att visas inom tävlan i sektionen Flash Forward, som lyfter fram filmer av nya internationella regissörer.

Ny rapport om norrlandskusten: Miljögifter från fiberbankar kan spridas uppåt i näringsväven

Press Release Published: 2020-09-17 14:01 CEST - Statens geotekniska institut

Spridningen av miljögifter innebär att organismer utanför fiberbankar kan påverkas och att gifterna kan spridas uppåt i näringsväven. Det visar en ny forskningsrapport från bland annat Uppsala universitet och Statens geotekniska institut (SGI) om miljögifter längs norrlandskusten.

Nu öppnar Klimatklivet för nya ansökningar

Press Release Published: 2020-09-17 10:00 CEST - Naturvårdsverket

På måndag och fram till och med 30 september går det att söka investeringsstöd från Klimatklivet för åtgärder som minskar klimatpåverkande utsläpp. Investeringarna bidrar till grön omställning som utöver klimatnyttan både stärker svenska företag och ger arbetstillfällen.

Marginell förändring i gymnasieskolans examensgrad

Press Release Published: 2020-09-17 09:05 CEST - Eskilstuna kommun

Kunskapsresultaten i kommunala gymnasieskolan ligger fortsatt strax under rikssnittet. Examensgraden sjönk marginellt trots vårens distansundervisning på grund av corona. Det visar gymnasienämndens delårsrapport 2.

Moderna och Chiesi inleder ett samarbete för att upptäcka och utveckla mRNA-terapier för pulmonell arteriell hypertoni (PAH)

Press Release Published: 2020-09-17 08:47 CEST - Chiesi Pharma

CAMBRIDGE, Mass. och Parma, Italien – 16e september, 2020 – Moderna, Inc. (Nasdaq: MRNA) och Chiesi Pharmaceuticals SpA inleder ett samarbete för att upptäcka och utveckla mRNA terapier för behandling av pulmonell arteriell hypertension (PAH). Moderna, Inc. är ett bioteknikföretag som är banbrytande inom forskning för behandling och vaccin med budbärar- RNA (mRNA) för att skapa en ny generation transformativa läkemedel för patienter. Chiesi Pharmaceuticals är ett internationellt läkemedelsföretag med fokus på forskning (Chiesi Group).

Hur svensk är svensk mat egentligen?

Press Release Published: 2020-09-17 08:00 CEST - EkoMatCentrum

I kommuner och regioner kräver politiker att närodlat och svenskt ska prioriteras framför ekologiskt, kanske i tron att allt ekologiskt är importerat och att allt svenskt verkligen är svenskt. Men hur svenska är egentligen svenska livsmedel?

Gärdefjärdens naturreservat blir en bättre plats för fåglar och besökare

Press Release Published: 2020-09-16 10:14 CEST - Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen har inlett arbetet med att röja fram strandängarna i Gärdefjärdens naturreservat vid Lövånger. Reservatet kommer också att få nya fågelskådningsanläggningar och rastplatser för besökare.