För sjunde året strålar barns lyktor i Kalmar och hela Sverige tillsammans med himlens stjärnor. Den 20 november är det dags för ljusmanifestationen 1000-tals lyktor för barns rätt i det offentliga rummet.

I år hålls manifestationen ute på varje förskola där lyktorna tillsammans med barns tankar om barnkonventionen uppmärksammas. I förberedelserna inför ljusmanifestationen som hålls i samband med den Internationella barndagen som UNICEF instiftat så har barn fått uttrycka sina tankar kring olika artiklar i barnkonventionen. Dessa tankar och unika lyktinstallationer kommer den 20 november smycka förskolor runt om i Kalmar. Förra året tändes 32 528 lyktor i Sverige. 

Följ manifestationen på Kalmar kommuns instagram v 47 och facebooksidan v 48.  

- Det är betydelsefullt och roligt att vi är många förskolor och andra professioner som vill vara med och synliggöra barns röster och rättigheter tillsammans denna dag. Det är en mäktig känsla att tänka att det är så många lyktor som sprider ljus under samma himmel under samma dag i hela Sverige, säger en av medlemmarna i pedagogistanätverket. 

Bakom arrangemanget i Kalmar kommun står Kalmar pedagogistanätverk, som är de fyra pedagogistorna Marie Holgersson, Mimmi Brandén, Anna Gustafsson och Lotta Larsson. 

Media är välkomna att uppmärksamma barnens alster. 

För mer information kontakta
Marie Holgersson, pedagogista 0480-45 32 45
Mimmi Brandén, pedagogista, 0480-45 31 42


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41