Det är nu klart att det blir 12 fotografer som ingår i årets upplaga av Sommarutställningen och får visa sitt Timrå på Timrå bibliotek.

Det är glädjande att så många skickar in sin bild av Timrå som de vill visa upp för allmänheten, det visar på en stolthet och attraktion för vår kommun!, säger juryns ordförande tillika kommunstyrelsens ordförande, Stefan Dalin.

En tävling två delar

Det är för andra året i rad som Timrå kommun arrangerar Sommarutställningen på Timrå Bibliotek. Arbetet ingår i varumärkesarbetet From Timrå with love som syftar till att lyfta och stärka platsen Timrås attraktivitet.  Det var i slutet av mars som kommunen utlyste fototävlingen. Över 300 bilder skickades in och en jurygrupp bestående av politiker, tjänstemän och en fotograf, som till sist valde ut 24 bilder. Tre av dessa bilder kommer också bli vykort som tillkännages i samband med Nationaldagsfirande på Vivstavarv.

Medverkande fotografer

En av de utvalda fotograferna, Ida Sidén, som ställer ut en bild på sin dotter från Folkan Waterfront, gillar konceptet:

Jag tycker det är roligt att sprida den glädje som denna bild visar. Den ger framtidstro och hopp om det glada livet!

Bilden är tagen på Folkan Waterfront, ett lyckat evenemang för hela familjen som vi bara missat 1 gång. Medverkande fotografer är Gunnar Grönberg, Ida Sidén, Irina Schödin, Markus Lundholm, Marie Lundberg, Stefan Grahn, Stefan Evensson, Stig Carlsson, Thomas Zemturis,  Tomas Alm, Urban Rundholm, Veronica Thörnlund.

Juryn har gjort ett bra arbete och det är en bra mix av bilder som genomsyras av stolthet, magi och verklighet, avslutar Marie Zetterlund, kommunikations- och marknadsansvarig, Timrå kommun.

Den 12 juni klockan 18.00 är det vernissage på Timrå bibliotek och utställningen pågår till och med den 30 augusti.

Mer information:

Stefan Dalin, kommunstyrelsens ordförande, tfn 073-270 95 39

Ida Sidén, utställare, tfn 070-270 52 95

Marie Zetterlund, utställningsansvarig, kommunikations- och marknadsansvarig, tfn 070-191 65 00


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt