MatLust & finalen av Matverk Stockholm den 20 november 2019. Moderator: Tina Nordström

Den 20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

20/11 samlas matprofiler, innovatörer, livsmedelsföretagare och hållbarhetsexperter på Södertälje Science Park för en heldag av inspiration, kunskap och tävling. Tv-kocken Tina Nordström finns på plats och presenterar årets tävlande i innovationstävlingen Matverk Stockholm, som i år bjuder på hela 11 nya produkter med smak av Stockholm. Tävlingen arrangeras av MatLust och Länsstyrelsen i Stockholm.

 

Dagen bjuder på:

Final av innovationstävlingen Matverk Stockholm med Tina Nordström. Presentation av innovativa matprodukter med en bärande råvara från Stockholms län. Produkterna bedöms av en smakjury som leds av kocken Carola Magnusson, kokboksförfattare och ägare till företaget Carolas Eko, och en marknadsjury som leds av Paradisets grundare Johannes Cullberg. Priset delas ut av Sven-Erik Österberg, landshövding i Stockholms län samt Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje. De 11 tävlande produkterna är Fårtackasalami från Roslagen, Burgar-cheddar från Väddö, Drickbuljong från Skarpnäck, Matcha-kombucha och Alkoholfri Gin från Stockholm, Kantarellkola med peppar och salt från Ljusterö, en svensk sambal med batak peppar-twist från Stockholm, Stekost på komjölk från Ekerö, Alkoholfri snaps från Norrtälje, ”Bar” på getmjölk och äpplen från Roslagen samt Alkoholfri öl från Nacka.

Så växer mitt företag med hållbarhet – case, inspiration och möten med experter
Här finns möjlighet för livsmedelsföretag att träffa experter inom affärsutveckling, strategisk hållbarhet, råvarukunskap, processutveckling, mathantverk, stödsystem, livsmedelskunskap, marknadsföring, grossistledet, offentlig mat m.m. Två timmar av intensiva och inspirerande samtal med företagare och experter inom olika aspekter av livsmedelsföretagande. Det blir också live-bedömning av produkter av en erfaren smakexpert.

”Med tävlingen Matverk Stockholm driver vi på utvecklingen av nya, innovativa och hållbara produkter från Stockholmsregionen”, säger Sara Jervfors, projektchef för MatLust och kostchef i Södertälje kommun. ”I kombination med MatLusts övriga arbete för en mer hållbar och lönsam livsmedelsnäring ser vi hur många små och medelstora företag i regionen startas, drivs och växer med både ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet i siktet. Den 20 november visar vi upp en del av allt det som bubblar inom livsmedelsnäringen i Stockholmsregionen.”

 

Praktisk information

När: Onsdag den 20 november, kl 08.30-16.00.
Var: MatLust / Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12, Södertälje.
Övrigt: Prisutdelning kl. 13.00 med möjlighet att träffa vinnarna av Matverk, jurygruppernas ordförande samt landshövding Sven-Erik Österberg och kommunstyrelsens ordförande (s) i Södertälje Boel Godner. Arrangeras i samarbete med Länsstyrelsen i Stockholm.

Läs mer om programmet här

Läs om de tävlande och jurygrupperna i Matverk Stockholm här
(kontaktuppgifter ges vid förfrågan)

Bakom dagen står näringslivsprojektet MatLust vars syfte är att bidra till en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, samt Länsstyrelsen i Stockholms län.

Kontakt:

Sara Jervfors, projektchef MatLust samt kostchef i Södertälje kommun.
Tel: 08-52306466, e-post: sara.jervfors@sodertalje.se.

Ida de Oquiñena, kommunikation, MatLust.
Tel: 08-52306442, e-post: ida.de-oquinena@sodertalje.se.

 

Kontakt angående Matverk Stockholm:
Eva Helén,
utvecklingsstrateg MatLust
Tel: 08-52303757, e-post: eva.helen@sodertalje.se.
MatLust är ett EU-projekt som pågår 2015-2021. Målen är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, med fokus på miljö och hälsa samt att etablera Södertälje som regional livsmedelsnod. MatLust erbjuder utvecklingsprogram, nätverk och andra former av kostnadsfritt stöd till små och medelstora livsmedelsföretag. MatLust drivs av Södertälje kommun genom Destination Södertälje, med KTH och Södertälje Science Park som partners.


Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36