Solens energi och energieffektivisering är ämnen som är intressanta vilket märks när Sundsvall och Timrås kommunala energi- och klimatrådgivare tillsammans med Länsstyrelsen och Energikontoret bjuder in till föreläsning.

Företag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och allmänheten har bjudits in till föreläsningar tisdag 26 mars för att öka kunskapen om solel och som företagare har man chansen att få tips om hur energieffektivisering kan sänka energikostnaderna.

Föreläser gör Lars Andrén, DrivKraft Andrén AB och Peter Dyhre, FVB. Lars är en av Sveriges mest kunniga inom solenergi, han föreläser båda på lunchen och kvällen. Peter Dyhre, FVB är både certifierad energiexpert och energikartläggare och jobbar med både energikartläggningar och energideklarationer. Peter föreläser på lunchföreläsningen mot företag.

Lunchföreläsningen riktar sig till företag, föreningar och organisationer. Kvällsföreläsningen är främst riktad till allmänhet men bostadsrättsföreningar och fastighetsföretag är också välkomna.

Intresset är fortsatt stort. Vi har totalt 200 anmälda till föreläsningarna, säger Ida-Marie Stjerna energi- och klimatrådgivare i Sundsvall.

Nu är det verkligen läge att investera i solceller. Låga priser ger god lönsamhet och ett eventuellt investeringsstöd ger ytterligare grädde på moset, samtidigt som miljön och klimatet alltid är de största vinnarna, säger Lars Andrén.

Energikartläggning är det bästa verktyget för att sänka sina energikostnader och samtidigt minska sin miljöpåverkan, berättar Peter Dyhre.

När:                                                 Tisdag 26 mars
Var:                                                  Englaporten
Lunchföreläsning:                      11.30 - 13.00 för företag
Kvällsföreläsning:                      18:30 – 20:30 för allmänhet och bostadsrättsföreningar


Kontakta energi- och klimatrådgivningen

Den som är intresserad av att få hjälp av sin kommunala energi- och klimatrådgivningen kan antingen ringa sin kommuns växel eller söka upp kontaktuppgifterna på Energimyndighetens webbplats.

Mer om de nationella projekten
Satsningen inom solel och hållbara transporter utförs på uppdrag av Energimyndigheten och pågår fram till hösten 2019. Det här är tredje året som energi- och klimatrådgivarna samarbetar på nationell nivå via projekt med olika inriktningar. Anledningen är öka takten för att nå de energi- och klimatpolitiska målen.

Intresset för solceller har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns ett stort behov av opartisk information ute i samhället. Rådgivarna kommer därför att hjälpa villaägare, bostadsrättföreningar och företag med fördjupad rådgivning hur de bäst går till väga för att installera egna solelsanläggningar.

Inom solel arbetar rådgivarna för att öka medvetenheten om solceller i samhället. Priserna på solceller har minskat kraftigt, och idag är en solcellsanläggning en lönsam investering för många aktörer, även i Sverige, säger Alvar Palm, projektledare på Hållbar utveckling väst.

Vid frågor vänligen kontakta:

Energi- och klimatrådgivarna i Sundsvall kommun

Mona Tjernström, tfn 072-147 14 40, mona.tjernstrom@sundsvall.se

Ida-Marie Stjerna, tfn 060-19 22 35, ida-marie.stjerna@sundsvall.se 

Energi- och klimatrådgivare i Timrå kommun

Marie Blumenberg, tfn 073-275 13 02, marie.blumenberg@timra.se

Lars Andrén, Drivkraft Andrén AB, tfn 070-535 85 80

Peter Dyhre, FVB, tfn 060-67 27 01


Taggar

Sundsvall Timrå

Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt