Programmet har 400 000 lyssnare varje dag. Av över hundra radioröster valdes 25 ut till den aktuella boken Tankar för dagen.

I snart 20 år har radioprogrammet Tankar för dagen sänts i P1 – som en existentiell pärla mitt i nyhetsflödet. Hundratusentals människor stannar varje morgon upp för en stunds eftertanke. Och tankarna smittar varandra – skribenternas tanke föder ofta en ny tanke hos dem som lyssnar.

Det är en blandning av betraktelser över sådant som just skett i världen och tankar kring händelser ur det egna livet. En bok full av reflektioner som förhoppningsvis inspirerar läsaren att själv fundera vidare över livet och existensen.

– När jag skriver mina texter tänker jag på poeten Gunnar Ekelöfs ord om att det som är botten i dig är botten också i andra. Tankar för dagen får mig att känna samhörighet och gemenskap med andra. Att vi är mer lika än olika. Att jag inte är ensam, säger Vania Moore Briones om sin roll i radioprogrammet.

Vania är journalist och lärare. Tillsammans med 24 andra radioröster samlar hon nu några av sina betraktelser i boken Tankar för dagen. De övriga skribenterna är Zanyar Adami, Carin Ahlqvist, Olivia Bergdahl, Clara Diesen, Lisbeth Gustafsson, KG Hammar, Ove Haugen, Claes Hultling, Therése Jarland, Emil Jensen, Åsa Larsson, Mark Levengood, Stefan Lindberg, Martina Lundgren, Fausta Marianovic, Navid Modiri, Henrik Nilsson, Are Norrhava, Anette Sallmander, Håkan Sandvik, Anna Sundström-Lindmark, Patricia Tudor-Sandahl, Carl Otto Werkelid och David Väyrynen.

Titel: Tankar för dagen – 25 röster, 45 tankar
Förlag: Verbum 
Omslag: Håkan Liljemärker
Sättning: Aina Larsson/Sättaren
ISBN: 978-91-526-3770-8
Utgivning: 16 september 2019
Pris: Från 229 kr/st

Kontakta Sofie Kalodimos för ett recensionsexemplar: sofie.kalodimos@verbum.se

Verbum AB är kyrkans eget mediahus och den ledande utgivaren av teologisk litteratur på marknaden. Vårt mål är att främja kyrkans röst i dagens och framtidens samhälle med hjälp av mediaprodukter av högsta kvalitet. Vi är mycket stolta över vår historia samtidigt som vi drivs av en vilja att förändra, utveckla och tillgängliggöra vårt innehåll i alla kanaler.

Våra produkter riktar sig primärt mot kyrkor och församlingar men utgivningen speglar även livsfrågor, andlig vägledning och barnböcker för allmänheten.

Verbum ger ut Kyrkans Tidning och Sändaren och är dotterbolag inom Berling Media AB.Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28