De har erfarenheten, nätverken och spetskompetens inom de områden de verkat – med andra ord 60-plussarna befinner sig i ett utmärkt läge när det gäller att starta eget. Peter Tovman, född 1957, är en av dessa seniora startup-företagare.

Peter driver startupen Företagsöverlåtelser.se, en smidig annonsplats för företagsöverlåtelser där man kostnadsfritt kan annonsera företag som säljs eller att man önskar köpa företag.

I en intervju i tidningen Starta & Driva Företag redogör han för alla de fördelar som personer i pensionsåldern har när det gäller att driva och expandera startup-företag. 

Peter Tovman har lång erfarenhet som konsult och har skrivit böcker om bland annat affärsplaner, finansiering och hur man blir en framgångsrik företagare. Peter framhåller just bokskrivandet som en modell för hur han driver sitt företag.    

– Jag bygger Företagsöverlåtelser.se som man skriver en bok, kapitel för kapitel. Jag vet ungefär hur slutkapitlet ska se ut och ändrar varje kapitel vartefter. Det växer fram. Jag har inte spikat en affärsidé och affärsmodell, budget och samarbetspartners, säger Peter.

I artikeln tar upp en rad fördelar som 60-plussare har när det att starta och bygga startups:

- I min ålder och livssituation belastar man inte bolaget med eget löneuttag. Det gör att jag inte har bråttom, det får ta den tid det tar. Jag är inte beroende av ett kontor, utan jobbar från ett café, där jag också har möten, säger Peter.

Läs hela intervjun med Peter Tovman här!


Hos oss på Företagsöverlåtelser ® hittar du företag som säljes med en enkel sökning. Sök efter företag i hela Sverige i flera branscher. Välkommen!Kontakt


Peter Tovman

Kontaktperson

info@foretagsoverlatelser.se

073 718 10 06