I söndags 7 augusti startade årets Veteranmarsch, som är en 30 mil lång vandring för att hedra och synliggöra Sveriges alla militära och civila veteraner. En av de som kommer att gå hela sträckan är Gullmar Svensson från Skara.

För fjärde året i rad arrangerar Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, SVF, Veteranmarschen, som genomförs för att uppmärksamma Sveriges alla militära och civila veteraner.

 

Gullmar Svensson från Skara går med i marschen

Gullmar Svensson från Skara är en av deltagarna i Veteranmarschen 2016 som kommer att gå hela sträckan på 30 mil. Som 76-åring är Gullmar Svensson årets äldsta deltagare och det är tredje året i rad som han går med i marschen.

Minst 100 000 veteraner – outnyttjad samhällsresurs

I Sverige finns i dag över 100 000 veteraner, såväl civila som militära. Under utlandstjänsten har de fått kunskaper och erfarenheter som är eftertraktade och nyttiga även på hemmaplan, som till exempel god organisationsförmåga, hög teknisk kompetens och interkulturella erfarenheter.

För intervju med Gullmar Svensson, vänligen kontakta: Per Lennartsson, 0708-79 90 86Sveriges Veteranförbund (SVF) är en intresseorganisation och är ett förbund som engagerar sig, före, under och efter insats, för alla veteraner, som brytt och bryr sig om att hjälpa utsatta människor i världen.


Kontakt


Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84