Fotograf/Källa: Kim Svensson

I torsdags 27 juni startade årets Veteranmarsch. Totalt innehåller marschen 10 etapper – en sträcka på drygt 30 mil. En av dem som kommer att gå samtliga etapper är 79-åringen Gullmar Svensson från Skara.

I torsdags startade den sjunde upplagen av Veteranmarschen, som blivit ett av Sveriges Veteranförbunds mest populära arrangemang. Tidigare har Veteranmarschen gått från Ystad till Treriksröset, under åren 2013–2018. I år går marschen på Gotland och är en sträcka på drygt 30 mil.

Gullmar Svensson från Skara går med i marschen
Gullmar Svensson från Skara är en av deltagarna i Veteranmarschen 2019, som kommer att gå samtliga 10 etapper. Som 79-åring är Gullmar Svensson årets äldsta deltagare och det är sjätte året i rad som han går med i marschen

Minst 80 000 veteraner – outnyttjad samhällsresurs
I Sverige finns i dag över 80 000 veteraner, såväl civila som militära. Under utlandstjänsten har de fått kunskaper och erfarenheter som är eftertraktade och nyttiga även på hemmaplan, som till exempel god organisationsförmåga, god teknisk kompetens och interkulturella erfarenheter.

För intervju med Gullmar Svensson, vänligen kontakta: Martin Ruist, 073-932 12 62

 

 


Sveriges Veteranförbund finns till för alla svenska veteraner. En veteran är en person som internationellt deltagit i fredsfrämjande eller humanitära insatser. Det kan vara en brandman som hjälpt till utomlands vid en jordbävningskatastrof, en polis som arbetat utomlands för Rikspolisstyrelsen eller en soldat som gjort FN-tjänst. Den gemensamma nämnaren är att de har ställt upp när världssamfundet kallat till insatser för fred i världen.

H.K.H. Prins Carl Philip är höge beskyddare av Sveriges Veteranförbund. 
Kontakt


Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84